publicitate

Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:

  • 500 g carne tocată
  • 120 g paste (Bucatini)
  • 2 linguri griş
  • 1 lingură amidon
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/4 linguriţă turmeric
  • 1/4 linguriţă paprika dulce
  • piper negru- după gust
  • o legătură pătrunjel verde

Cum se prepară această rețetă?

  1. Turnăm apă într-o oală.
  2. Adăugăm sare și fierbem 120 g de paste.
  3. Așezăm pastele când sunt aproape gata într-un bol, adăugăm paprika şi turmeric. Amestecăm bine.
  4. Punem pastele într-o folie alimentară şi le păstrăm la frigider.
  5. Mărunţim o ceapă.
  6. Turnăm o lingură de ulei într-o tigaie şi prăjim ceapa.
  7. Punem carnea tocată într-un bol.
  8. Adăugăm unt topit, un ou, 2 linguri de griş, 1 lingură amidon, un căţel de usturoi zdrobit, jumătate linguriţă sare, piper după gust și ceapa prăjită.
  9. Amestecăm bine.
  10. Tăiem mărunt verdeaţa.
  11. Pe masa de lucru, întindem pastele și pe deasupra adăugăm uniform compoziția de carne.
  12. Adăugăm verdeaţa.
  13. Formăm rulada.
  14. Rulada o punem într-o folie de aluminiu și coacem la temperatura de 200 de grade timp de 40 de minute.
publicitate