Daca vrei sa mananci prajitura Kinder, dar nu iubesti alunele, atunci trebuie sa incerci reteta noastra. Aceasta versiune a prajiturii Kinder cu blat de biscuiti este foarte apreciata de copii.
Ingrediente pentru blat:
- 12 albusuri, 15 linguri zahar
- 150 ml apa rece
- 15 linguri biscuiti macinati
- 3 linguri faina de grau
- 15 lingurite praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 12 galbenusuri, 1.5 litri lapte
- 12 linguri zahar
- 10 linguri faina, 5 linguri amidon
- 250 gr unt, 200 gr ciocolata
- 1 lingurita extract de vanilie
Ingrediente pentru topping de ciocolata:
- 200 gr ciocolata
- 5 linguri ulei
- 5 linguri lapte
Mod de preparare:
Pentru inceput ne vom ocupa de prepararea blatului. Batem albusurile spuma si adaugam zaharul. Cand obtinem o spuma solida, turnam apa si batem din nou.
La final, adaugam faina cernuta cu praful de copt si biscuitii macinati. Combinam bine toate ingredientele. Impartim aluatul in 3 parti egale.
Turnam o parte din aluat intr-o tava (35 x 28 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem aluatul aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Verificam aluatul dupa 12-13 minute, iar daca este copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca. Procedam in acelasi mod si cu celelalte doua parti de aluat.
Pentru a prepara umplutura, batem galbenusurile, zaharul, faina, amidonul si 300 ml lapte. Restul de lapte il punem pe aragaz, la foc mediu si-l lasam sa fiarba. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam pana se ingroasa.
Luam crema de pe foc si o transferam intr-un alt bol. O acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam si untul moale in crema. Amestecam bine. Impartim crema in doua.
Topim ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi o adaugam intr-una din cele doua creme. Amestecam bine. In cea de-a doua crema, adaugam extractul de vanilie.
Pentru a prepara glazura, topim ciocolata cu ulei in cuptorul cu microunde, apoi adaugam laptele si amestecam. Ar trebui sa obtinem o glazura mai subtire decat iaurtul.
Punem primul blat pe o tava. Daca blatul este prea uscat, turnam putin lapte deasupra si asteptam sa se absoarba.
Pe blat punem alternativ cate o lingura de crema de vanilie si una de ciocolata. Procedam astfel, pana acoperim tot blatul. Deasupra adaugam cel de-al doilea blat si il umplem din nou cu crema de ciocoalta si crema de vanilie.
La final, adaugam ultimul blat si aplatizam usor cu mana. Turnam glazura deasupra si o intindem cu o spatula. Decoram prajitura dupa propriul plac.
Lasam prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!