Paine de casa reteta bunicii
publicitate

Pregătește o pâine pufoasă și delicioasă, folosind câteva ingrediente simple pe care le ai deja în casă. Această rețetă este rapidă și ușoară.

Ingrediente necesare:

  • 600 ml apă caldă, 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură sare, 130 gr zahăr
  • 20 gr drojdie uscată, 950 gr făină de grâu

Mod de preparare:

publicitate

Punem într-un castron mare apa, drojdia uscată, zahărul și amestecăm pentru a dizolva drojdia. Adăugăm uleiul de floarea soarelui, sarea și făina de grâu, puțin câte puțin și continuăm să amestecăm. Când nu mai putem amesteca cu lingura, transferăm aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină de grâu.

Frământăm aluatul până devine neted și omogen și nu se mai lipește de mâini. Îl împărțim în 3 părți egale și începem să modelăm pâinile. Întindem o bucată de aluat cu un sucitor, apoi o rulăm pentru a forma pâinea. Procedăm la fel și cu celelalte 2 bucăți de aluat. Astfel vom obține 3 pâini.

Punem pâinile într-o tavă, le acoperim cu un prosop curat sau o folie alimentară și le lăsăm la dospit până își dublează volumul. Ungem apoi pâinile cu un ou amestecat cu puțin lapte.

Le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute sau până când capătă o culoare ușor aurie. Verificăm pâinea din când în când pentru a ne asigura că nu se arde, deoarece durata de coacere variază de la un cuptor la altul.

Când pâinea s-a copt suficient, o scoatem din cuptor, o lăsăm să se răcească, apoi o servim împreună cu cei dragi. Poftă bună și spor la gătit!

publicitate