
publicitate
Ingrediente aluat:
- 450 g făină
- 260 ml apă
- 7 g drojdie uscată
- ulei
- 1/2 linguriță sare
Ingrediente umplutură:
- 1 kg varză
- 1 ceapă
- 1/4 linguriță mentă uscată
- 1/2 linguriță piper
- pătrunjel și mărar
- 5 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
publicitate
- Amestecăm făina cernută cu sarea și drojdia uscată.
- Treptat, adăugăm apa și frământăm până când obținem un aluat moale.
- Așezăm aluatul într-un bol tapetat cu ulei, îl acoperim și îl lăsăm la crescut.
- Mărunțim ceapa și varza.
- Prăjim ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, pe foc mediu, până când se rumenește frumos.
- Adăugăm varza mărunțită și gătim, pe foc mare, amestecând costant.
- Adăugăm piperul, menta și amestecăm bine.
- Acoperim tigaia cu un capac și gătim până când umplutura este gata.
- La final, adăugăm verdeața mărunțită, amestecăm, gustăm și luăm vasul de pe foc.
- Tapetăm masa de lucru cu făină. Frământăm aluatul și îl împărțim în bucățele mici.
- Întindem bucățelele de aluat, în lipii subțiri. Repartizăm pe fiecare foaie de aluat câte o lingură de umplutură.
- Formăm pachețele de mărimea palmei.
- Coacem pachețelele, pe ambele părți, într-un vas cu ulei.
- La final, le așezăm pe un prosop de bucătărie.
Poftă bună!
publicitate