Va prezint astazi o reteta de prajitura delicioasa, numita „Prajitura FANTA”. Dupa cum ii spune si numele, se prepara folosind sucul Fanta de portocale. Haideti sa vedem reteta pas cu pas, ingredientele de care ai nevoie si cateva „trucuri”.
Ingrediente pentru blat:
- 6 galbenusuri, 6 albusuri
- 100 ml ulei, 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar, 2 linguri de cacao
- Jumatate pliculet praf de copt
- Un praf de sare
Ingrediente pentru crema
- 500 gr crema de branza sau mascarpone ( eu am pus philadelphia )
- 250 gr unt la temp camerei
- 200 gr zahar
- Esenta de vanilie dupa gust
Ingrediente pentru jeleu:
- 750 ml Fanta de portocale
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 50 gr zahar
Cum preparam blatul pentru prajitura Fanta?
Batem albusurile spuma cu sarea,galbenusurile le batem spuma cu zaharul; adaugam putin din ulei ( 2 lingurite le lasam sa amestecam cu cacao).
Punem galb peste albusuri ,amestecam usor cu o spatula, adaugam cacao, mestecam foarte bine. Cernem faina impreuna cu praful de copt, amestecam de jos in sus.
Punem compozitia intr- o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preancalzit la 180 gr si apoi testam cu scobitoarea.
Cum preparam crema pentru prajitura fanta?
Mixam untul cu zaharul ,adaugam cate o lingura de crema de branza pana o terminam,mixam incontinuu.adaugam esenta .Punem crema peste blat si bagam la frigider pt 10 min.
Cum preparam jeleul?
Punem putin din suc peste praful de budinca ,mestecam,punem restul sucului pe foc mediu, punem si zaharul si lasam pana ajunge la punctul de fierbere.
Luam de pe foc, punem praful de budinca diluat si punem din nou pe foc pt 2 min pana obtinem o compozitie consistenta .Lasam la racit .Punem jeleul peste crema,nivelam si dam la frigider pt cel putin 6 ore.