Sunt atât de fine și delicioase încât se topesc în gură – Chifteluțe fragede și suculente din piept de pui – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg piept de pui
- 3-4 ouă
- 3-4 linguri smântână
- 3-4 linguri făină
- 3 căței de usturoi
- ceapă verde
- sare, piper negru, ulei
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem carnea cubulețe, pe urmă o așezăm într-un bol.
2. Condimentăm bine cu sare și piper. Adăugăm ouăle, usturoiul zdrobit, făina și ceapa verde tăiată mărunt. Amestecăm totul foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.
3. Formăm chiftelele și le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei. Gătim la foc mic, pe ambele părți, până se rumenesc frumos.
Să aveți poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Chifteluțe din orez, cartofi și legume
Fragede și moi, o explozie de arome – Chifteluțele din legume sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru preparatele din carne…
Ingrediente:
- 100 g de orez
- 150 g de cartofi
- 300 g de varză
- 100 g de ceapă
- 150 g de morcov
- 70 g de faină
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
- Se fierbe orezul și se lasă la răcit.
- Se decojesc cartofii, morcovii și ceapa și se spălă toate legumele, inclusiv varza.
- Se dau legumele printr-o mașină de tocat carne (sau printr-un blender) și se adaugă peste orezul fiert. Se amestecă bine toată compoziția.
- Se adaugă făina și se condimentează cu sare și piper după gust.
- Se amestecă bine compoziția, se umezesc mâinile și se modelează chifteluțele. Acestea se prăjesc într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.
- Se prăjesc chifteluțele pe ambele părți, până ce capătă o culoare maro – aurie.
- Chifteluțe pot fi servite atât calde, cât și reci.
Poftă bună!