Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură românească – glazură de cremă de unt si cafea. O minunăție de arome

Prăjitură românească – glazură de cremă de unt si cafea. O minunăție de arome

Aceasta prajitura este rafinata, umeda, plina de cafea si arome cu rom. Glazura este pregatita de la inceput pentru a deveni groasa si aromata, cu o nuanta de cafea cu lapte si o aroma profunda de cafea; apoi, este modificata usor cu ingredientul meu preferat, untul, si acoperita cu nuci prajite, care adauga doar o textura incantatoare la o aroma deja bogata. Si niciodata nu poti sa ai parte de prea multa ciocolata, pentru ca ganasul bogat in ciocolata adaugat peste aceasta prajitura il completeaza.

Prăjitură românească cu cafea si cu glazura cu crema de unt si cafea Pentru 24 de portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente.

Ingredientele pentru aluat

  • 8 oua mari, la temperatura camerei, separate
  • 240 de grame de zahar
  • 120 de grame de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Un sfert de lingurita de sare
  • 25 de grame de cafea macinata
  • 25 de grame de pudra de cacao neindulcita

Ingredientele pentru siropul de rom

  • O jumatate de cana de zahar
  • O jumatate de cana de apa
  • Un sfert de cana de esenta de rom

Ingredientele pentru glazura cu crema de unt si cafea

  • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • 240 de grame de zahar
  • 14 grame de cafea solubila
  • 300 de grame de unt, la temperatura camerei
  • 50 de grame de nuci prajite si tocate marunt

Ingredientele necesare pentru ganasul de ciocolata

  • 170 de grame de fulgi de ciocolata semi dulce
  • 2 treimi de cana de smantana
  • O lingurita de esenta de vanilie

Instructiuni pentru pregatirea aluatului

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Acopera fundul si partile laterale ale unei tavi de copt cu dimensiunile de 35 X 25 X 5 cm cu unt si cu faina.

Intr-un bol de dimensiuni medii, amesteca faina, praf de copt, sarea, cafeaua macinata si pudra de cacao, dupa care dai deoparte.

Separa albusurile de oua si galbenusurile.

Intr-un bol de dimensiuni mai mari, bate galbenusurile de oua cu zaharul, folosind un mixer. Gradat, adauga amestecul de faina.

Intr-un bol mare, bate albusurile de oua. In portii mici, adauga albusurile de oua in aluat. Continua sa amesteci incet pana cand aluatul se subtiaza.

Toarna aluatul in tava pregatita si lasa la copt intre 30 si 35 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata. Lasa la racit in tava.

Instructiuni pentru prepararea siropului de rom

Intr-o cratita mica, pusa la foc mediu, combina zaharul si apa si amesteca bine, pana cand zaharul se dizolva. Ia de pe foc, adauga esenta de rom, si da deoparte pentru a se raci complet. Din momentul in care s-a racit prajitura, inteapa-i suprafata cu o furculita. Folosind o lingura, toarna siropul peste prajitura. O sa folosesti mai mult de jumatate din sirop. Totusi, iti vei dori ca prajitura sa fie umeda, dar nu mult prea umed. Poti sa arunci restul siropului. Lasa prajitura sa stea si sa absoarba siropul, timp de aproximativ o ora.

Instructiuni pentru pregatirea glazurii de crema de unt si de cafea

Intr-un bol rezistent la caldura de dimensiuni medii, bate ouale cu zaharul timp de 2-3 minute. Pune bolul deasupra unei oale cu apa care da in clocot, asigurandu-te de faptul ca fundul bolului nu intra in contact cu apa. Bate incet amestecul de oua si de zahar cu un tel pana cand se ingroasa si arata ca o crema groasa, timp de 25- 30 de minute. Adauga cafeaua instant, amesteca bine si lasa la gatit pentru inca 2-3 minute. Pune deoparte pentru a se raci complet, amestecand din cand in cand.

Intr-un bol mare, folosind un mixer, bate untul la viteza medie pana cand se face galben si moale, timp de 2-3 minute. Incet si in portii mici, adauga crema de cafea si bate la o viteza mica spre medie, pana cand devine fin si cremos. Amesteca incet si bucatile de nuci.

Cu un cutit sau o spatula, intinde uniform toata glazura pe prajitura.

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Instructiuni pentru pregatirea ganasului de ciocolata

Pune fulgii de ciocolata intr-un bol mediu si da deoparte. Combina smantana si esenta de vanilie intr-o cratita mica la foc mic spre mediu. Gateste incet pana cand incep sa apara bule pe marginea exterioara a cremei. Toarna acest amestec fierbinte peste fulgii de ciocolata. Folosind o furculita sau o lingura, amesteca incet pana cand toata ciocolata este topita si amestecul este fin.

Acum, trebuie sa intinzi ganasul de ciocolata pe prajitura si sa ii permiti sa se intareasca. Poti sa tai prajitura in felii si sa servesti.

 

Share220Pin50
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă