Ingrediente necesare pentru a prepara această rețetă:
Pentru aluat:
- 700 g făină
- 500 g apă călduţă
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe zahăr
Pentru lucrul cu aluatul:
- 50 ml ulei
- 100 g unt
Pentru umplutură:
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- sare
- piper
Mod de pregătire:
- Cernem făina într-un bol.
- Adăugăm 7 g drojdie uscată.
- Adăugăm o linguriţă de sare şi 2 linguriţe de zahăr.
- Amestecăm bine, şi turnăm 500 ml apă căldă în făină.
- Punem aluatul pe masă şi îl frământăm până îşi menţine forma.
- Trebuie să obţinem un aluat moale şi lipicios.
- Ungem bolul cu ulei, şi punem în el aluatul. Când formăm o bilă mare din aluat, la fel ungem mâinle cu ulei.
- Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl punem la cald până se dublează în volum.
Pregătim umplutura:
- Tăiem mărunt toate legumele.
- Adăugăm sare în ceapă şi amestecăm cu mâinile.
- Adăugăm în carnea tocată roşiile şi ardeiul tăiat.
- Stoarcem sucul din ceapă şi o adăugăm la carne.
- Adăugăm piper roşu iute, piper negru, condimente după gust, la necesitate adăugăm şi sare şi amestecăm bine.
- Adăugăm la carnea tocată o lingură de ulei.
- Topim 100 g unt.
- Ungem suprafaţa de lucru cu ulei şi întindem o biluţă de aluat.
- Pe deasupra tapetăm cu unt, pe urmă formăm un melc.
- Procedăm la fel cu toate biluţele de aluat.
- Aranjăm pachețelele într-o formă tapetă cu hârtie pentru copt.
- Formăm o adâncitură în mijlocul aluatului şi punem carnea tocată.
- Tapetăm pe deasupra cu unt topit.
- Se coc în cuptrul preîncălzit la temperatura de 180 grade, timp de 40-50 minute.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă