Timp de pregătire: 90 minute
Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru chiftele:
- 1 kg carne de pui
- 1 ceapă roșie
- 1 linguriță usturoi zdrobit
- 1 ou
- 1 lingură boia
- 1 linguriță piper măcinat
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1,2 kg cartofi (medii sau mici)
- 2 linguri ulei
Pentru sos:
- 1 ou
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură smântână
- puțină sare, puțin piper
- 120 ml smântână grasă
- 200 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Spălăm cartofii și îi fierbem în apă cu sare timp de 8-10 minute, apoi răcim cu apă rece și îi curățăm…
În timp ce fierb cartofii, tocăm carnea și amestecăm cu restul ingredientelor (în afară de ulei).
Modelăm chiftele din carnea condimentată și le așezăm într-o tavă mai mărișoară, unsă cu ulei. Tăiem în felii mai groase cartofii și îi punem lângă chiftele.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 25-30 minute.
Între timp, pregătim sosul: batem oul, adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine.
După aproximativ 30 de minute, când cartofii încep să se rumenească, scoatem din cuptor și punem sosul peste chiftele și cartofi. Băgăm înapoi la cuptor pentru încă 30-35 minute.
Vă dorim poftă bună! Poftă mare!