Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Bucătăria Românească
No Result
View All Result
Home Prăjituri

Prăjitură cu foietaj și zmeură – un desert cu adevărat delicios, care trebuie încercat

Prăjitură cu foietaj și zmeură reteta

Prăjitura cu foietaj și zmeură este super gustoasă, tocmai de aceea o prepar foarte des. Dacă vrei să prepari și tu un desert delicios, încearcă rețeta de mai jos. Este foarte simplă și ușoară.

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat foietaj

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1 litru lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 2 gălbenușuri de ou, 2 linguri amidon
  • 200 gr unt

Ingrediente pentru umplutura de zmeură:

  • 500 gr zmeură, 180 gr zahăr
  • 200 ml apă
  • 3 plicuri budincă de vanilie

Ingrediente pentru decor:

  • 3 plicuri frișcă
  • 400 ml lapte

Mod de preparare:

Pregătim, mai întâi crema de vanilie. Punem într-un castron budinca de vanilie, gălbenușurile, amidonul, zahărul și 200 ml de lapte. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele.

Prajitura pufoasa cu crema de vanilie

Cea mai bună prăjitură cu crema de vanilie și lămâie din lume. Pur și simplu se topește în gură.

Prajitura pufoasa cu branza

Prăjitură cu brânză de vaci: pufoasă și moale, perfectă pentru musafiri

Prajitura pufoasa cu crema de portocale

Prăjitură pufoasă, gata în doar 15 minute: dispare într-o clipă de pe masă

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prăjitură cu piersici și suc Fanta. Se topește în gură.

Prajitura Miruna cu ciocolata

Prăjitura MIRUNA, cu ciocolată și blat pufos de pandișpan: o rețetă veche dar delicioasă

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Chec cu cacao, umplut cu cireșe și glazură de ciocolată: trebuie neapărat să-l încerci!

Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă

Turnăm laptele rămas într-o cratiță și-l punem la fiert. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul pregătit anterior și gătim o budincă groasă. Turnăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.

După ce budinca s-a răcit, îndepărtăm folia și o amestecăm cu un mixer. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.Prăjitură cu foietaj și zmeură preparare cremaPentru a prepara crema de zmeură, amestecăm praful de budincă cu 100 ml de apă. Într-o oală adăugăm zmeura congelată sau proaspătă, zahărul și apa rămasă. Punem cratița pe foc și așteptăm să fiarbă zmeura.

Când zmeura s-a înmuiat o luăm de pe foc și o pasăm cu un mixer vertical. Dacă nu ne plac semințele de zmeură, putem strecura amestecul.

Adăugăm praful de budincă amestecat cu apă și-l punem din nou zmeura la fiert. Transferăm umplutura de zmeură într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. Prăjitură cu foietaj și zmeură preparareDupă ce umplutura s-a răcit, o amestecăm cu un mixer.

Scoatem aluatul foietaj din ambalaj și-l tăiem în două. Unele pachete de foietaj conțin deja 2 bucăți de aluat.

Întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Folosind un sucitor, transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.Prăjitură cu foietaj și zmeură aluatIntroducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20 de minute. Lăsăm aluatul copt să se răcească.

Repetăm procedeul și cu celălalt aluat. Tăiem ambele bucăți de aluat în jumătate, astfel vom obține 4 bucăți de aluat.Prăjitură cu foietaj și zmeură ingredienteTăiem marginile celor 4 bucăți de aluat pentru a ne asigura că toate au aceeași dimensiune. Zdrobim excesul de aluat cu degetele.Prăjitură cu foietaj și zmeură aluat sfaramatAșezăm prima bucată de aluat pe o tavă și o acoperim cu jumătate din crema de vanilie. Adăugăm cel de-a doua bucată de aluat și o apăsăm ușor cu degetele. Prăjitură cu foietaj și zmeură lista ingredienteÎntindem deasupra umplutura de zmeură și adăugăm cel de-al treilea aluat. Adăugăm crema de vanilie care ne-a mai rămas și o acoperim cu ultimul blat.Prăjitură cu foietaj și zmeură reteta usoaraAmestecăm praful de frișcă cu laptele rece până obținem o frișcă fermă. Îmbrăcăm prăjitura în frișcă și presărăm deasupra aluatul sfărâmat.Prăjitură cu foietaj și zmeură mod prepararePunem prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!

Share222Pin52
  • Rețete de post
  • Rețete de prăjituri
  • Ciorbe și Supe
  • Sănătate și remedii
  • Sfaturi din bucătărie
  • Aperitive apetisante
  • Paste si Pizza
  • vezi toate rețetele

RECOMANDĂRI PENTRU TINE.

Jambon de porc in coji de ceapa
Rețete Delicioase

Jambon de porc în coji de ceapă: foarte fraged și bun

Peste cu sos la cuptor
Rețete Delicioase

Cod la cuptor: rămâne fraged și suculent. O cină delicioasă și rapidă!

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum
Sănătate

LÂMÂILE – Folosite Pentru CONSTIPAȚIE, DURERI de CAP și TUSE. Vezi Cum

Piftie din carne de porc
Rețete Delicioase

Piftie din carne de porc: așa o fac eu și este foarte gustoasă

Aperitiv cu morcov
Aperitive

Un aperitiv deosebit: rulouri gustoase cu umplutură de morcov și brânză

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT
Sănătate

Masajul TĂLPILOR – AVEM 7 puncte ESENȚIALE care ne influențează SĂNĂTATEA. VEZI CARE SUNT

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI
Sănătate

MIEREA de ALBINE – Un ELIXIR cu BENEFICII uimitoare asupra ORGANISMULUI

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ
Sănătate

BĂUTURA în care pun MIERE și GHIMBIR. Este TRATAMENTUL pe care eu îl iau pentru RĂCEALĂ

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor
Sănătate

Cum Tratezi CĂLCÂIELE Crăpate ACASĂ Fără Chimicale – Iată sfaturile dermatologilor

Turte pufoase si moi, la tigaie
Rețete de Post

Turte DE POST, pufoase și moi, făcute la tigaie: rapide și foarte bune

Ne place de:

  • SuntGospodină ❤️ Rețete Gustoase

Despre gatitul.ro

  • Despre magazin
  • Întrebări frecvente
  • Calitatea produselor
  • Carduri cadou / vouchere

Legături Utile

  • Termeni și condiții
  • Livrare și retur
  • Politica de confidențialitate
  • A N P C
  • Privacy Policy
  • Termeni și condiții
  • Politica Cookie
  • Contact

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă

No Result
View All Result
  • Home
    • Home – Layout 1
    • Home – Layout 2
    • Home – Layout 3
    • Home – Layout 4
    • Home – Layout 5
  • More
    • About
    • Contact Us

© 2023 gatitul.ro - Rețete culinare & Sfaturi pentru casă