Prăjitura cu foietaj și zmeură este super gustoasă, tocmai de aceea o prepar foarte des. Dacă vrei să prepari și tu un desert delicios, încearcă rețeta de mai jos. Este foarte simplă și ușoară.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1 litru lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 2 gălbenușuri de ou, 2 linguri amidon
- 200 gr unt
Ingrediente pentru umplutura de zmeură:
- 500 gr zmeură, 180 gr zahăr
- 200 ml apă
- 3 plicuri budincă de vanilie
Ingrediente pentru decor:
- 3 plicuri frișcă
- 400 ml lapte
Mod de preparare:
Pregătim, mai întâi crema de vanilie. Punem într-un castron budinca de vanilie, gălbenușurile, amidonul, zahărul și 200 ml de lapte. Amestecăm bine pentru a combina ingredientele.
Turnăm laptele rămas într-o cratiță și-l punem la fiert. Când laptele fierbe, adăugăm amestecul pregătit anterior și gătim o budincă groasă. Turnăm budinca într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească.
După ce budinca s-a răcit, îndepărtăm folia și o amestecăm cu un mixer. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm bine pentru a obține o cremă fină.Pentru a prepara crema de zmeură, amestecăm praful de budincă cu 100 ml de apă. Într-o oală adăugăm zmeura congelată sau proaspătă, zahărul și apa rămasă. Punem cratița pe foc și așteptăm să fiarbă zmeura.
Când zmeura s-a înmuiat o luăm de pe foc și o pasăm cu un mixer vertical. Dacă nu ne plac semințele de zmeură, putem strecura amestecul.
Adăugăm praful de budincă amestecat cu apă și-l punem din nou zmeura la fiert. Transferăm umplutura de zmeură într-un castron, o acoperim cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce umplutura s-a răcit, o amestecăm cu un mixer.
Scoatem aluatul foietaj din ambalaj și-l tăiem în două. Unele pachete de foietaj conțin deja 2 bucăți de aluat.
Întindem aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făină. Folosind un sucitor, transferăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță.Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20 de minute. Lăsăm aluatul copt să se răcească.
Repetăm procedeul și cu celălalt aluat. Tăiem ambele bucăți de aluat în jumătate, astfel vom obține 4 bucăți de aluat.Tăiem marginile celor 4 bucăți de aluat pentru a ne asigura că toate au aceeași dimensiune. Zdrobim excesul de aluat cu degetele.
Așezăm prima bucată de aluat pe o tavă și o acoperim cu jumătate din crema de vanilie. Adăugăm cel de-a doua bucată de aluat și o apăsăm ușor cu degetele.
Întindem deasupra umplutura de zmeură și adăugăm cel de-al treilea aluat. Adăugăm crema de vanilie care ne-a mai rămas și o acoperim cu ultimul blat.
Amestecăm praful de frișcă cu laptele rece până obținem o frișcă fermă. Îmbrăcăm prăjitura în frișcă și presărăm deasupra aluatul sfărâmat.
Punem prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!