Ingrediente pentru blat:
- 12 ouă
- 16 linguri zahăr
- 12 linguri făină
- 6 linguri miez de nucă
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 300 g margarină
- 150 g miez de nucă
- 50 g nucă de cocos
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer, batem 6 albușuri cu sare. Adăugăm 8 linguri de zahăr, miezul de nucă , 6 linguri de făină și pudra de cacao. Amestecăm bine și turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Coacem la temperatura de 175 de grade, până se rumenește frumos, 25 de minute.
Procedăm la fel cu blatul de miez de nucă.
2. Pentru cremă, punem 400 ml de lapte la fiert. Adăugăm 6 gălbenușuri, miezul de nucă, margarina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
3. Dupa ce s-a răcit, tapetăm blatul de cacao cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, așezăm al 2-lea blat și decorăm cu crema rămasă și miez de nucă.
Poftă bună!