publicitate

Stii care sunt beneficiile cimbrului pentru sanatate? In acest articol iti voi oferi mai multe detalii despre aceasta planta.

Cimbrul este o planta folosita in mod frecvent. Este un condiment utilizat adesea in bucatarie, deoarece are un gust bun si o aroma placuta.

Desi cimbru este folosit pentru supe, sosuri, marinate oferind aroma mancarurilor, aceasta planta are si o serie de proprietati nutritive.

publicitate

Remediu natural pentru boli

Avand proprietati antibacteriene si antiseptice, cimbrul este un tratament excelent, extrem de eficient pentru acnee. In plus, bacteriile de pe piele sunt foarte sensibile la cimbru.

Folosind aceasta planta vei reusi sa scapi rapid si de microorganismele care provoaca infectii. De aceea, persoanele care sufera de inflamatii sau infectii ale gatului ar trebui sa consume preparate care contin cimbru.

De asemenea, uleiul de cimbru este extrem de eficient in lupta impotriva micozei pielii. Se adauga cateva picaturi de ulei de cimbru in apa si se inmoaie mainile si picioarele in aceasta solutie pentru cel putin 20 de minute.

Cimbrul contine fier, prin urmare, este recomandat persoanelor care sufera de anemie. In plus, aceasta planta imbunatateste digestia si previne crampele abdominale. De asemenea, este util in combaterea acumularii de gaz si a flatulentei. Pentru a te bucura de aceste proprietati benefice ale cimbrului, bea un pahar de infuzie ori de cate ori este nevoie.

Cimbrul este util si in aemliorarea simptomelor asociate menstruatiei. Aceasta planta reduce durerea de cap, durerile menstruale si retentia de apa.

Cimbrul este de neinlocuit in bucatarie

Cimbrul este un condiment ideal pentru o multime de mancaruri. In plus, frunzele sale sunt minunate pentru decor. Poate fi adaugat in supe, sosuri si tocanite.

Aceasta planta a fost folosita foarte mult timp, in special pentru aromatizarea mancarurilor care se gatesc mai greu. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand este gatit lent, cimbrul elibereaza uleiuri aromatice si confera mancarii o aroma mai intensa.

Fungicid natural

Esenta de cimbru este folosita cu succes pentru combaterea si prevenirea infectiilor bacteriene si fungice ale plantelor de cultura. In perioada post-recoltare, cimbru prelungeste prospetimea fructelor si legumelor.

Activitatea ionica a extractului ii permite sa patrunda in peretele celular al microorganismelor responsabile de distrugerea culturilor. Microorganismele mor, in timp ce legumele si fructele raman intacte si proaspete.

publicitate