Acasă Prăjituri Prăjitură cu blat de nuci și multă cremă – un desert atât de bun încât se topește în gură!

Prăjitură cu blat de nuci și multă cremă – un desert atât de bun încât se topește în gură!

0
Prăjitură cu blat de nuci și multă cremă – un desert atât de bun încât se topește în gură!

Prăjitură cu blat de nuci și multă cremă este incredibil de bună. Am preparat-o pentru prima dată în urmă cu un an, atunci când am găsit rețeta în caietul soacrei. De atunci, fac aproape săptămânal această prăjitură. Încearc-o și tu!

Ingrediente pentru blat:

  • 4 albușuri
  • 4 linguri zahăr
  • 6 linguri nuci măcinate
  • 1 lingură făină, 1 lingură pesmet
  • 1/2 pliculeț praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 ml lapte, 4 gălbenușuri
  • 6 linguri zahăr, 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 6 linguri făină, 1 lingură extract de vanilie
  • 100 gr ciocolată, 250 gr unt
  • 100 gr zahăr pudră, 20 biscuiți

În plus:

  • Lapte (pentru înmuiat biscuiții)
  • Nuci zdrobite (pentru decor)

Mod de preparare:

Mai întâi ne ocupăm de blat, așa că batem albușurile cu zahărul până obținem o spumă fermă și lucioasă, apoi adăugăm nuca măcinată, făina, pesmetul și praful de copt. Amestecăm totul cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Turnăm aluatul obținut într-o tavă pătrată de 25 x 25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Coacem aluatul timp de aproximativ 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Cât timp blatul se coace, pregătim crema. Punem într-o cratiță, la fiert, 450 ml lapte. În laptele rămas, adăugăm gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, extractul de vanilie și făina și amestecăm, astfel încât să nu rămână cocoloașe.

Când laptele fierbe, adăugăm amestecul pregătit anterior și amestecăm până se îngroașă. Luăm vasul de pe foc și turnăm jumătate din amestec peste ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm bine pentru a se topi ciocolata.

Lăsăm cele două tipuri de cremă să se răcească.

Batem untul cu zahărul pudră și îl împărțim în două. Adăugăm umplutura simplă în jumătate de unt bătut și amestecăm bine pentru a obține o cremă fină. Umplutura cu ciocolată o adăugăm în cealaltă jumătate de unt bătut și amestecăm.

Întindem umplutura simplă peste blatul copt și răcit. Deasupra punem un strat de biscuiți înmuiați în lapte și-i acoperim cu crema de ciocolată. Presărăm deasupra nuci zdrobite și punem prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.