Acasă Rețete Delicioase Șnițel de pui în pesmet – la indemâna oricând, oricum, in orice combinație

Șnițel de pui în pesmet – la indemâna oricând, oricum, in orice combinație

0
Șnițel de pui în pesmet – la indemâna oricând, oricum, in orice combinație

Șnițel de pui în pesmet – o rețetă simplă pentru gustoasele, cu o crustă apetisantă a bătutelor de pui. Șnițele de pui vor fi o bună alternativă cărnii de porc și vă va diversifica masa. Este delicios!

Scop: Pentru prânz / Pentru cină / Pentru o masă festivă / Prânz în 30 de minute

Dieta: Alimente dietetice

Ingrediente pentru 4 porții:

  • Piept de pui – 500 g
  • Făină – 0,5 pahar
  • Ouă – 2 unități
  • Pesmet – 1,5 pahar (potrivite pentru gătire)
  • Ulei vegetal – 60 g
  • Sare – Pentru gust
  • Piper negru – Pentru gust

Descrierea preparării:

Pieptul de pui este un adevărat prim ajutor în bucătăria gospodinelor. Se pregătește mereu ușor și rapid. Dacă nu exagerezi, sunt foarte suculente și moi. Una dintre aceste rețete simple și delicioase este șnițel de pui în pesmet. Pregătiți și bucurați-vă!

Cum se prepară? „Șnițel de pui în pesmet”

  1. Pieptul de pui spălăm sub apă rece. Uscați-le cu un prosop. Tăiați fiecare piept în bucăți, înfășurat într-o folie alimentar. Le bateți cât de subțire posibil.
  2. Tăiați pieptul bătut în benzi subțiri de aceeași lățime. Și lăsați pe o farfurie și presărați cu sare.
  3. Într-o farfurie separată, piperați și sărați făina. În altă – bateți  2 ouă, în al treilea vom pune pesmet.
  4. Fiecare bucată de pui trebuie mai întâi să fie tăvăliți în făină.
  5. Apoi, înmuiați în ou.
  6. După care, în pesmet.
  7. Turnați ulei în tigaie și încălziți-l la foc mediu.
  8. Se prăjește fiecare bucată timp de 2-3 minute.
  9. Șnițele de pui în pesmet sunt gata!

Savuroasă şi apetisantă, carnea a fost în trecut considerată un privilegiu al persoanelor înstărite şi era consumată adesea doar în ocazii speciale, la mese festive. Astăzi, carnea de pui este nelipsită din meniul zilnic. Alături de alte alimente, carnea este principala sursă de proteine, deoarece conţine:

  • toţi aminoacizii esenţiali;
  • vitamine (B şi D),
  • minerale (fier, zinc, seleniu, crom şi cupru),
  • grăsimi.

Cu excepţia ficatului, carnea nu conţine glucide, fibre sau vitamina C şi din aceast motiv este recomandată asocierea cu carbohidraţi (legume, fructe, verdeţuri şi/sau cereale).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.