Acasă Prăjituri Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată – un desert care îți îmbunătățește starea de spirit instant

Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată – un desert care îți îmbunătățește starea de spirit instant

0
Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată – un desert care îți îmbunătățește starea de spirit instant

Astăzi îți recomand să încerci prăjitura cu 3 tipuri de ciocolată. Este atât de gustoasă, încât îți îmbunătățește starea de spirit instant. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:

  • 10 albușuri, 240 gr zahăr
  • 200 gr alune măcinate și prăjite
  • 6 linguri făină

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 litru lapte
  • 10 gălbnușuri, 3 plicuri budincă de vanilie
  • 5 linguri amidon, 80 gr zahăr
  • 200 gr ciocolată albă, 200 gr ciocolată cu alune
  • 200 gr ciocolată neagră, 250 gr unt

Ingrediente pentru decor:

  • 200 ml smântână dulce pentru frișcă

Mod de preparare:

Batem 5 albușuri spumă și adăugăm treptat 120 gr zahăr. Amestecăm bine până obținem o spumă tare și lucioasă. Adăugăm 100 gr de alune și 3 linguri de făină și amestecăm totul cu un tel. Întindem amestecul obținut într-o tavă dreptunghiulară de 24 x 34 cm, tapetată cu hârtie de copt.Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată blatCoacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20-25 de minute. Repetăm procedura folosind ingredientele rămase pentru a obține un alt doilea blat.Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată aluatPentru a pregăti crema de ciocolată, punem într-un castron gălbenușurile, budincă, amidon, zahăr și 200 ml de lapte. Amestecăm bine ingredientele și punem restul de lapte la fiert.

Când laptele fierbe, adăugăm amestecul de ingrediente pregătit anterior și gătim o budincă groasă. De îndată ce luăm budinca de pe foc, o împărțim în 3 părți egale.

Adăugăm imediat ciocolata neagră într-o parte, ciocolata alba în cealaltă parte și ciocolata cu alune în ultima parte.Amestecăm bine până când se topește ciocolata complet.Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată cremeAcoperim fiecare cremă cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească. După ce cremele s-au răcit, îndepărtăm folia, le amestecăm ușor cu mixerul și adăugăm câte o treime din untul moale în fiecare cremă. Amestecăm bine.

Punem primul blat pe o tavă și întindem peste el jumătate din crema de ciocolată neagră, jumătate din crema de ciocolată albă și jumătate din crema de ciocolată cu alune. Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată preparareAdăugăm cel de-al doilea blat, peste care întindem crema de ciocolata neagră care ne-a mai rămas, crema de ciocolată albă și crema de ciocolată cu alune.

Batem smântâna dulce cu mixerul până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste ultimul strat de cremă de ciocolată cu alune. Putem rade ciocolată peste prăjitură.Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată friscaLăsăm prăjitura la frigider peste noapte, iar a doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!Prăjitură cu 3 tipuri de ciocolată ingrediente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.