1. Pentru un gust mai bogat, este recomandat să plantați busuioc lângă roșii.
2. Inflorescențele de nemțișor (Delphinium) vor fi mai mari dacă, primăvara, veți lăsa câte 3-5 lăstari pe fiecare tufă, iar ceilalți îi veți rupe de la bază.
3. Este recomandat să separați cățeii de usturoi înainte de plantare.
4. Atunci când cultivați ceapa pentru frunze, trebuie să tăiați vârfurile bulbilor și cozile vor începe să crească mai repede
5. O problema în agricultură este musca cepei. După ce ați arat pământul, este indicat să presărați solul cu sare. Mai există o metodă: sădiți ceapa împreună cu morcov – un rând de ceapă, unul de morcov.
6. Dacă plantați porumb pe paturile de castraveți, randamentul castraveților va crește și aceștia vor rodi mai mult timp.
7. Dacă pâmăntul arat a fost bine fertilizat cu o toamnă înainte, puteți sădi cartofii mai mari. Iar dacă s-a adăugat puțin bălegar, ar fi bine să folosiți cartofi de mărimi mai mici, însă să-i sădiți mai des în rânduri.
8. Pomii de măr și vișin trebuie sădiți mai departe unul de celălalt: rădăcinile lor se acționează negativ.
9. Pentru a nu avea probleme cu omizile, plantați sub meri vetrice sau pelin.
10. Gândacul zmeurului este o problema destul de mare în rândul fermierilor. Pudrați arbuștii, în luna mai, până începe perioada de înflorire, cu amestec de pulbere de tutun și cenușă (1:1).
11. Mana agrișului apare la sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie. Pentru a scăpa de acest lucru, stropim tufele cu un amestec de cenușă și apă. (1 kg de cenușă la 10 l de apă).
12. .Pentru ca plantele tinere de ridiche să nu fie invadate de musculița neagră, înainte de plantare înmuiați semințele, timp de 5-6 ore, în soluție concentrată de sare de bucătărie.
13. Este indicat să semănați ridichea imediat după ce s-a topit zăpada. Ea nu se teme de înghețuri și va reuși să devină puternică înainte ca puricele negru să-și înceapă activitatea. Dacă ați întârziat cu plantarea timpurie, atunci amânați semănarea până la începutul lunii iunie. Până atunci, puricele negru se va liniști, iar ridichea va reuși să se coacă până în toamnă.
14. Dacă aveți probleme cu afidele, amestecați cenușa cu apa clocotită. Stropiți castraveții cu amestecul obținut.
15. Infuzia de crăițe este un produs minunat împotriva afidelor. Tăiați plantele în perioada de înflorire și uscați-le în umbră. Turnați 1 căldare de apă peste ½ căldare de crăițe uscate, lăsați la infuzat pentru 2 zile, apoi stropiți plantele afectate, adăugând săpun răzuit.
16. Plantele ce au frunze mari și rădăcini mici, au nevoie de apă constant.
17. Decoctul și infuzia de tulpini și rădăcini de nemțișor pot distruge afidele, omizile și gândacii mâncători de frunze. Rețeta este simplă. Amestecați plante cu apă și lăsați 2 zile. Stropiți plantele cu infuzia obținută.
18. Fluturele de varză nu suportă mirosul de calendulă și de frunze verzi de tomate.
19. Poate ca pare banal, dar păpădia are un efect foarte bun împotriva afidelor. Luați 400 gr de frunze de păpădie, adăugați 1 găleată de apă caldă, lăsați la infuzat pentru 1 zi, adăugați săpun ras de rufe și puteți stropi plantele.
20. Înmuiați mazărea în infuzie de usturoi, pe urmă o plantați. Este recomandat să faceți acest lucru, pentru ca păsările să nu ciupească mazărea semănată.
21. Pentru a scăpa de omizi, există foarte multe metode. Adunați cantități egale de ace de pin și de molid, le treceți prin mașina de tocat carne, apoi le presărați pe frunzele inferioare ale varzei și pe solul din jurul culturilor.
22. Ca să scăpați de brusturi, tăiați-le tulpinile la nivelul solului și presărați tăieturile cu puțină sare de bucătărie.
23. Nu este recomandat să udați cartofii înainte de înflorire. ar după înflorire, va fi perioada perfectă pentru irigare: tuberculii vor începe să crească mai repede.
24. Acolo unde crește mălinul, nu există muște. Iar dacă aduceți în casă o crenguță de soc, puteți alunga chiar și gândacii de bucătărie – ei nu suportă mirosul acestei plante.