Aveți nevoie de:
- 1 pui întreg
- sare
- curcuma
- paprika
- piper iute
- frunză de dafin întreagă
- piper boabe
- usturoi
Cum se prepară?
- Spălăm carnea şi o uscăm cu un prosop de hârtie.
- Facem un nod la gât.
- Frecăm puiul la exterior şi interior cu sare.
- Amestecăm toate condimentele pregătite anterior, şi ungem puiul pe ambele părţi.
- Fixăm bine nodul cu ajutorul unui bețișor.
- Lăsăm puiul să se marineze câteva ore la frigider.
- Turnăm un pic de apă clocotită într-un borcan.
- Dupa ce s-a încălzit borcanul, adăugăm în apă frunze de dafin şi amestecul de piper boabe.
- Adăugăm apă în tava de copt
- Pe durata coacerii, trebuie să urmărim să fie mereu apă în tava de copt.
- Fixăm puiul pe borcan.
- Acoperim aripioarele cu folie de aluminiu.
- Coacem în cuptor la temperatura de 170 grade, timp de 60 de minute.
Pregătim sosul:
- Zdrobim usturoiul.
- Adăugăm sare şi amestecăm bine.
- Adăugăm ulei de măsline.
- Scoatem folia de aluminiu de pe aripi şi ungem puiul cu sosul pregătit anterior.
- Scoatem puiul de pe borcan.
Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă