Pentru necunoscatori, combinatia asta de fructe si gem este de-a dreptul nemaipomenita. Am incercat aceasta combinatie din intamplare, pentru ca mi-am dat seama ca nu-mi ajung fructele de padure pentru o umplutura decenta. Rezultatul, unul nemapomenit, un amestec dulce-acrisor tocmai bun pentru o tarta de nota 10.
In combinatie cu ingheta sau frisca, chiar mascarpone mixat cu miere si arome, desertul rezultat este unu’ de master chef.
Ca prim pas, fructele de padure le-am pus la fiert cu o lingura de unt, cu un pic de esenta de vanilie, miere si zahar pudra.
Siropul rezultat dupa ce am lasat sa clocoteasca, l-am pus la pastrare intr-un borcan, la frigider.
Aluatul l-am impartit in 2, deoarece urma sa acopar fructele cu crumble.
Pentru crumble, ingredientele folosite sunt: 100g faina, 50g unt si 50 g zahar brun. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai jos, am pus si un sambure de nuca, pe ici, pe colo. De altfel, nuca se poate macina si amesteca in crumble.
Dupa cum puteti vedea, aluatul se potriveste foarte bine pentru biscuiti fragezi. I-am umplut cu gem de macese rezultand un desert foarte foarte bun.
Bon Appétit !!!