Ingrediente necesare:
- 2 dovlecei
- 2 ardei grași
- 2 roșii
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200 g cașcaval
- 8 linguri smântână
- 8 linguri maioneză
- 2 ouă
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 6 căței de usturoi
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa rondele subțiri. Adăugăm morcovul dat prin răzătoare și amestecăm bine. Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim legumele pregătite anterior.
2. Adăugăm rondele de dovlecei și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri.
3. Pentru sos, turnăm smântâna într-un bol. Adăugăm maioneză, oul, sarea, piperul și usturoiul zdrobit. Amestecăm bine până la omogenizare.
4. Turnăm jumătate din cantitatea de sos, în tigaie. Adăugăm felii de roșii și cașcaval dat prin răzătoare. Pe deasupra, adăugăm rondelele de ceapă rămase și de dovlecel.
La final acoperim torul cu sos și cașcaval dat prin răzătoare.
5. Coacem budinca la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!