Acasă Prăjituri Prăjitură cu ganache de ciocolată – un desert simplu și delicios, ce merită încercat

Prăjitură cu ganache de ciocolată – un desert simplu și delicios, ce merită încercat

0
Prăjitură cu ganache de ciocolată – un desert simplu și delicios, ce merită încercat

Prăjitura cu ganache de ciocolată are un gust foarte bun și este ușor de preparat. Acest desert nu rezistă prea mult la noi în casă, pentru că atât soțul, cât și copii mei adoră prăjitura cu ganache de ciocolată. Din fericire, rețeta nu este deloc complicată, deci pot să prepar prăjitura destul de des.

Ingrediente:

  • 4 gălbenușuri, 6 linguri zahăr
  • 20 gr unt, 100 gr ciocolată
  • 4 albușuri, 4 linguri făină
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru ganache de ciocolată:

  • 500 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 300 gr ciocolată

Mod de preparare:

Rupem ciocolata în bucățele și o topim la bain-marie împreună cu untul. O lăsăm apoi să se răcească. Batem bine gălbenușurile cu zahărul și le adăugăm în ciocolata topită. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și combinăm ingredientele.

Separat, batem albușurile până obținem o spumă tare și le adăugăm în amestecul pregătit anterior.Prăjitura cu ganache de ciocolata aluatTurnăm aluatul obținut într-o tavă cu dimensiuni de 23 x 32 cm tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și presărată cu făină.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem blatul timp de aproximativ 20 de minute.Prăjitura cu ganache de ciocolata prepararePentru a pregăti ganache-ul de ciocolată, încălzim smântâna la foc mic și o turnăm peste ciocolata ruptă în bucățele sau tocată cu un cuțit.Prăjitura cu ganache de ciocolata ingredienteAmestecăm bine până se topește toată ciocolată. Turnăm ganache-ul obținut peste blatul copt.Prăjitura cu ganache de ciocolata mod preparareLăsăm prăjitura să se răcească la temperatura camerei, apoi o punem la frigider. Este de preferat ca prăjitura să stea la frigider o noapte întreagă. A doua zi o putem tăia și servi. Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.