publicitate

Blatul de negresa este unul foarte aromat si cu un gust intens de ciocolata ce se imbina perfect cu cremozitatea cheesecake-ului. Este un tort ce arata minunat iar la gust este extraordinar de bun. Usor de preparat si gata in 60-70 de minute.

Ingrediente necesare pentru blatul de negresa:

  • 2 linguri de cacao, 310 gr de ciocolata neagra
  • 200 gr de faina, 225 gr de unt, 120 gr de zahar brun
  • 5 oua, esenta de vanilie, putina sare, ½ lingurita de bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru crema cheesecake:

  • 150 gr de zahar, 750 gr de crema de branza (cu grasime mai multa)
  • 3 oua, 1 esenta de vanilie
publicitate

Pentru a decora prajitura aveti nevoie de cateva patratele de ciocolata sau negresa si 50 de grame de ciocolata alba. Bineinteles, puteti folosi ce va place, pentru a decora prajitura.

Cum se prepara cheesecake-ul?

  1. Pentru negresa – Amestecati, intr-un bol, faina cu cacaoa, bicarbonatul si sarea. Intre timp, topeste ciocolata la baie de abur
  2. Ouale se freaca cu zaharul si esenta de vanilie – cam 1 minut – pune treptat ingredientele uscate – se amesteca iar la final se adauga ciocolata topita – Se amesteca totul si se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu unt (tava trebuie sa fie putin mai inalta) – se tine la cuptor 20 de minute la 180 grade
  3. Cat sta blatul la cuptor, se bate crema de branza impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si ouale – se mixeaza totul si se pune peste blatul de negresa si se pune la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Crema de branza trebuie sa fie inchegata
  4. Cand este gata, se lasa la racit, se orneaza si se poate servi.

Pofta buna!

 

publicitate