Toata lumea este in cautarea unui tratament miraculos pentru slabit si daca acesta este unul natural si sanatos, atunci este mult mai bine.
Studiile au demonstrat faptul ca leusteanul este mai mult o planta medicinala decat o planta pe care o folosim pentru a da gust anumitor sortimente de mancare.
Leusteanul este o planta folosita pentru dureri si inflamatii ale tractului urinar, previne formarea pietrelor la rinichi, creste fluxul de urina in caz de infectii urinare si este foarte bun in lupta cu retentia de apa din organism.
Principiile active ale leusteanului au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, a aparatului urinar-renal, sistemului endocrin si a sistemului imunitar.
De asemenea, ceaiul de leustean este un remediu foarte bun in curele de slabire. Daca este consumat in fiecare zi si este asociat cu un stil de viata sanatos acesta este foarte eficient in lupta cu kilogramele in plus.
Mod de preparare ceai de leustean:
Varianta 1 de ceai – decoct de 300 ml
Se folosesc 300 de ml de apa in care se adauga 2 lingurite de leustean uscat si se lasa la fiert, la foc mic, pentru 20 de minute. Dupa ce a fiert se strecoara si se bea caldut, in fiecare seara, timp de 21 de zile/luna.
Reteta 2 – se infuzeaza 2 lingurite de leustean uscat intr-o jumatate de cana cu apa. Se lasa 12 ore dupa care se strecoara. Maceratul se pune deoparte iar planta se fierbe in jumatate de cana de apa, timp de 20 de minute. Dupa ce a fiert se strecoara si se combina cele doua extracte.
Se consuma de 3 ori/zi cu 15 minute inainte de masa. Se face cura de 2 saptamani dupa care se face 1 saptamana pauza.
Contraindicatiile ceaiului de leustean
Ceaiul de leustean nu este indicat femeilor care sunt insarcinate sau care alapteaza. Daca aveti probleme de sanatate, mai ales probleme renale, este bine sa cereti sfatul medicului inainte de a incepe cura cu ceai de leustean.