Mini ruladele cu frișcă sunt delicioase și ușor de preparat. Mie îmi plac atât de mult, încât aș mânca singură o tavă întreagă. Îți recomand să le încerci și tu, folosind rețeta de mai jos. Este foarte simplă și poate fi preparată de oricine.
Ingrediente necesare:
- 1 litru lapte, 1 cană zahăr
- 1 cană făina + 1 lingură, 50 gr unt
- 3 linguri cacao, 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de frișcă, 1 pahar lapte (pentru frișcă)
- 1.5 pachete biscuiți cu cacao
Mod de preparare:
Pune biscuiții într-un blender pentru a-i fărămița, apoi întinde-i într-o tavă. Asigură-te că acoperi toată tava cu biscuiți.
Pentru a prepara budinca, adaugă laptele, făina de grâu și cacaoa într-o cratiță. Amestecă bine cu un tel, adaugă zahărul și pune cratița pe aragaz. Fierbe budinca până se îngroașă, apoi adaugă untul și zahărul vanilat și amestecă bine pentru a se topi tot untul.
Toarnă budinca astfel pregătită pentru biscuiții din tavă și întinde-o uniform. Cât timp budinca se răcește, poți pregăti frișca.
Pune praful de frișcă și laptele într-un bol și amestecă bine cu un tel până obții o frișcă fermă. Întinde-o peste budinca rece și bagă tava în frigider pentru a se întări puțin.Taie blatul de biscuiți cu cremă și frișcă pe jumătate, apoi taie-l în mai multe fâșii, pe verticală. Folosind o spatulă, rulează fiecare fâșie pentru a forma mini ruladele.
Așază mini ruladele pe un platou și servește-le împreună cu cei dragi. Au un gust foarte bun, deci sigur vei dori să mănânci cât mai multe. Poftă bună și spor la gătit!