
publicitate
Pentru aluat aveți nevoie de:
- 300 ml apă
- 500 g făină
- 50 ml ulei de măsline
- un praf de sare
- 5 g zahăr
- 12 g drojdie
Pentru umplutură sunt necesare:
- 2 linguri de ketchup
- 1 ardei dulce
- măsline
- 150 g bacon
- 200 g caşcaval
Cum se prepară?
publicitate
- Se toarnă, într-un bol 30 ml de apă călduță, drojdia, sarea și zahărul. Se amestecă ingredientele până când compoziția devine omogenă.
- Peste compoziția realizată se toarnă restul de 270 ml de apă calduță și se amestecă bine.
- Se adaugă 250 g de făină și se amestecă până când aceasta se înglobează în compoziție.
- Se frământă aluatul până când toată făina înglobează în compoziție, iar aluatul devine nelipicios.
- Se învelește aluatul într-o folie alimentară și se lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute.
- După 30 de minute se întinde aluatul cu ajutorul unui făcăleț, astfel încât acesta să acopere cu ușurință tava.
- Se adaugă puțină făină pe ambele părți ale aluatului, astfel încât acesta să nu fie lipicios, și se întinde în tavă.
- Excesul de aluat se îndepărtează.
- Peste aluat se întinde uniform ketchupul.
- Ardeiul gras se taie rondele și se adaugă pe toată suprafața aluatului, iar peste acesta se adaugă feliile de bacon.
- Se adaugă cașcavalul dat prin răzătoare.
- Se adaugă măsline după preferință.
- Se coace în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 grade, timp de 20 minute.
Poftă bună!
publicitate