Aceasta reteta de castraveti murati este usor de preparat si se poate pastra chiar si la temperatura camerei, dupa inchiderea borcanelor! Iarna, astfel de castraveți sunt grozavi, sunt delicioși cu carne, cartofi sau tocanite.
Ingredientele prezentate mai jos sunt suficiente pentru 2 borcane de 800 ml dar puteti mari cantitatile, daca vreti.
Vom avea nevoie de:
- Castraveți – 1,5 kg
- Morcov – 1 buc
- Ardei dulce – 1 buc
- Ardei iute – jumătate
- Oțet 9% – 100 ml
- Ulei de floarea soarelui – 100 ml
- zahăr – 100 g
- Sare – 30 g
- Usturoi – 80 g
Mod de preparare:
Punem morcovul, ardei dulce, ardei iute într-un blender și măcinați pana obtineti o pasta. Intr-o tigaie se pune ulei, 9% oțet se adaugă zahăr, sare și se aduce la fierbere. Imediat ce da in clocot se adauga legumele tocate in prealabil si se fierbe 5 minute.
După 5 minute, adăugați castraveții tăiați felii și gătiți la foc mediu timp de 15 minute, amestecând din când în când. După 15 minute, se adaugă usturoiul ras, se amestecă, se mai fierbe încă 5 minute și se ia de pe foc. Nu vă faceți griji, castraveții nu vor fierbe în acest timp și nu se vor transforma în terci. Da, vor fi puțin moi, dar exact așa ar trebui să fie în această salată.
Puneti salata fierbinte în borcane sterilizate, turnați deasupra zeama ramasa, strangeti bine capacele sterilizate, puneți borcanele cu capacul în jos, înfășurați-le într-o patura sau in prosop, lăsați până se răcește complet, apoi puneți borcanele deoparte, pentru depozitare.
Castraveții sunt pur și simplu incomparabili, moderat picanti și ușor usturoiati, sunt perfecti pentru orice carne sau garnitură! Conservele pot fi depozitate într-un dulap la temperatura camerei.