Promit sa am o noua reteta pentru voi, pentru a sarbatori acest blog, dar pana atunci, eu sper sa va bucurati de aceste clatite reinventate. Noi le-am devorat toata vara.
Clatite cu coacaze si banane
Ingredientele necesare pentru 20 de clatite
- 2 cani pline (500 de ml) de lapte integral
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 3 linguri cu varg (60 de grame) de zahar
- O lingurita de esenta de vanilie
- 370 de grame de faina
- Un varf de lingurita de sare
- O lingurita de praf de copt
- O jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 banane zdrobite
- Cateva coacaze sau alte fructe care iti plac
- Ulei de masline sau alt ulei pentru gatit
Ingredientele necesare pentru amestecul de scortisoara si zahar
- O jumatate de cana (115 grame) de zahar
- O lingurita si jumatate de scortisoara
Instructiuni pentru prepararea amestecului de scortisoara si zahar
Intr-un castron mic, amesteca impreuna zaharul si scortisoara si amesteca bine pentru a le combina. Lasa deoparte.
Instructiuni pentru prepararea clatitelor
Intr-un bol mai mare, amesteca impreuna laptele, ouale, zaharul si esenta de vanilie.
Intr-un bol de dimensiuni medii, trebuie sa amesteci impreuna faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. In mod gradat, adauga amestecul de faina peste amestecul de lapte si de oua, amestecand incet, pana cand faina e incorporata complet si ai un aluat putin mai gros, fara cocoloase si urme de faina. Adauga bananele zdrobite si apoi adaugi incet si coacazele.
Intr-o tigaie care nu este lipicioasa, incalzeste cam o lingurita si jumatate de ulei de masline la foc mediu. Umple un polonic cu aluatul pentru clatite si toarna incet in tigaie. Din momentul in care clatita incepe sa se faca, da focul la mic spre mediu. Lasa clatita sa se faca cate 1 sau 2 minute pe fiecare parte, pana cand capata un aspect glaben brun. Repeta acesti pasi si cu restul clatitelor, adaugand cam o lingurita de ulei de masline pentru fiecare clatita.
Pune clatitele pregatite pe un platou si presara pe fiecare clatita cu o lingurita din amestecul de zahar si scortisoara.
Zilele de duminica sunt pentru gustari in familia noastra si in toata aceasta vara am modificat si perfectionat reteta bunicii mele de clatite cu mere pe care am postat-o acum aproape 3 ani. Si in fiecare saptamana devenea mai buna. Am adaugat banane in compozitia aluatului, am inlocuit merele cu piersici sau am adaugat niste coacaze. Am adaugat si niste praf de copt pentru a face clatitele sa fie mai pufoase si chiar am ajuns sa citesc din nou intreaga metoda de preparare a aluatului, alegand sa amestec ingredientele uscate in mod separat de ingredientele umede si apoi adaugand in mod gradat ingredientele uscate cu cele umede. Modificari mici, care ofera diferente mari.