Daca va place umplutura cu branza de vaci atunci e momentul sa incercati o reteta nou, fara aluat. Asa veti putea simti gustul intens si dulce de branza si in acelasi timp sa va bucurati de un desert exceptional.
Ingrediente:
- 700 grame de branza de vaci
- 5 oua
- 180 grame de zahar pudra
- 200 grame de smantana
- 125 grame de unt
- 1/2 pliculet de praf de copt
- 1 lamaie
- vanilie
- 6-7 linguri de faina
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul si adaugati pe urma galbenusurile pe rand.
Toarnati deasupra untul topit si racorit, pentru ca stfel riscati sa se taie compozitia. Amestecati bine, apoi puneti branza sfaramata, smantana, esenta de vanilie după gust, coaja rasa de lamaie si praful de copt.
Adaugati cele 6-7 linguri de faina si amestecti energic pana ce obtineti o compozitie ferma ca o smantana groasa.
Ungeti cu unt o tava de preferabil cu diametrul de 25/30, tapetati-o cu hartie de copt și turnati in ea compoziţia.
Lasati prajitura la cuptor timp de 45 de minute la temperatura de 160 de grade iar dupa ce s-a racit o puteti taia bucati si bineinteles, nu uitati sa o serviti impreuna cu familia si prietenii, pentru ca un gust desavarsit merita impartit cu cei dragi.