Tortul Snickers facut in casa are un gust fantastic. Acest desert simplu arata minunat si este pe placul tuturor. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.
Cu siguranta vei obtine un desert delicios de care vei fi tare mandra. Mai mentionez ca este unul dintre preferatele mele, apoi trecem la reteta si pasii de preparare.
Ai nevoie de:
- 7 albusuri, 400 gr zahar
- 1 cutie lapte condensat, 150 gr unt moale
- 200 gr alune prajite
- Mixer pentru blat de tort Dr. Oetker
- 150 gr ciocolata neagra pentru glazura
Mod de preparare:
Mai intai pregateste blatul, urmand instructiunile de pe cutie. Dupa ce ai copt blatul, lasa-l sa se raceasca si taie-l in doua, pe orizontala.
Bate apoi albusurile cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Pune bezeaua in tava in care ai copt blatul (diametru 24 cm). Baga tava in cuptorul preincalzit la 80 grade pentru o ora.
Fierbe cutia de lapte condensat. Amesteca apoi laptele condensat caramelizat cu untul moale. Prajeste apoi alunele intr-o tigaie. Zdrobeste alunele prpjite in bucati mai mici.
Unge primul blat cu crema de lapte condensat. Presara alune prajite si maruntite deasupra. Adauga bezeaua si toarna peste ea crema de lapte condensat. Adauga din nou alune maruntite si acopera cu cel de-al doilea blat.
Topeste ciocolata neagra la bain-marie si toarn-o peste tort. Decoreaza tortul cu alune prajite maruntite. Tortul Snickers are un gust fantastic si se prepara foarte usor.
Nu trebuie sa petreci prea mult timp in bucatarie pentru a prepara un desert delicios. Folosind aceasta reteta vei reusi sa-ti surprinzi toata familia cu un tort deosebit de bun. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!