Aceasta crema se poate folosi atat pentru umplerea torturilor si prajiturilor cat si pentru umplerea fursecurilor sau eclerelor. O puteti face cu orice ocazie deoarece se preapara usor si este extrem de gustoasa.
Ingrediente:
- 200 grame zahar
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 grame unt cu 82 % grasime ( este foarte important)
Mod de preparare crema:
Pentru inceput puteti zaharul pe foc si caramelizati usor. Important este sa caramelizati zaharul la foc mic si sa nu mestecati in el, pentru ca se va topi usor si va capata un luciu frumos. Dupa ce ati obtinut culoarea dorita luati deoparte si turnati 200 ml frisca lichida dar aveti griia nu va ardeti cu aburi.Turnati incet putin cate putin si nu stati deasupra cratitei pentru ca evident va face mult abur, avand in vedere diferenta de temperatura.
Acum puneti din nou pe foc si amestecati continuu pana se topeste caramelul.In momentul in care observati ca incepe sa se ingroase adaugati untul in compozitie si amestecati continuu.
Lasati crema de caramel sa se raceasca complet,apoi o puteti folositi in combinatii cu frisca ,crema de branza sau cu orice altceva doriti.
Cu siguranta o sa va placa aceasta reteta si o sa o indragiti chiar din momentul in care o degustati pentru prima data.