Ingrediente pentru blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 lingurițe de cacao
- 100 ml ulei
- praf de copt
- sare
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1 l lapte
- 200 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 10 linguri amidon
- 100 g unt
- o fiolă esență de vanilie
- 2 pliculețe zahăr vanilat
- sare
Ingrediente pentru glazură:
- 250 g ciocolată neagră
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, uleiul și amestecăm bine.
2. Adăugăm albușurile bătute spumă, făina și praful de copt. Amestecăm bine, într-o singură direcție, de jos în sus. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.
3. Pentru cremă, punem laptele la fiert. Adăugăm amidonul, zahărul, sarea, 2 gălbenușuri, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine, la foc mic, până când obținem o cremă densă și omogenă.
4. Luăm vasul de pe foc și adăugăm untul tăiat bucățele.
5. Pentru a forma prăjitura, tapetăm blatul cu crema pregătită anterior.
6. Tapatăm cu glazură de ciocolată.