Sambuc din mere – Cel mai simplu desert cu mere pe care trebuie să îl prepari – Pentru această rețetă este valabilă binecunoscuta expresie “De multe ori, în bucătărie, simplu înseamnă și gustos…”
Multor gospodine le este la suflet această rețetă… este un desert dulce și delicios… începând de astăzi, cu siguranță va fi parte din caietul vostru cu rețete…
În plus, are un nivel scăzut de calorii…
Gustul de sambuc este unic, delicat și aromat… Pentru a-l pregăti, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente
- 200 g mere
- 1 albuș de ou
- 100 g zahăr
- 8 g gelatină
- 60-80 ml apă
Cum se prepară?
Tăiați merele în 2-4 bucăți și curățați-le miezul, apoi puneți-le la copt în cuptor pentru 15-20 minute pe o folie pentru copt (cred că puteți folosi și cuptorul cu microunde…).
Merele trebuie să fie moi. Dacă le coaceți cu coajă, trebuie să o înlăturați după coacere.
În timp ce se coc merele, puneți gelatina în apă rece.
După coacere, treceți merele printr-o sită.
Încălziți gelatina, după ce s-a umflat pe baie de aburi (bain-marie), dar nu permiteți să fiarbă (puteți folosi și cuptorul cu microunde).
Adăugați albușul de ou cu zahăr în piureul de mere răcit. Bateți toate ingredientele cu un mixer timp de 1-2 minute, până când obțineți o compoziție consistentă….
Turnați încet gelatina și bateți cu mixerul. Puneți masa în bolurile de înghețată și lăsați-le la frigider pentru solidificare.
După cum ați observat, totul este foarte simplu și rapid!
Sambucul se poate pregăti atât din mere dulci, cât și din mere acre. De asemenea, zahărul se adaugă după gust și după preferințe, puteți să reduceți sau să măriți cantitatea… la fel puteți proceda și cu zahărul vanilat…
Pentru decor, se recomandă să adăugați deasupra scorțișoară sau frunze de mentă…
Ce deserturi ușor de pregătit mai cunoașteți? Vă rugăm să ne spuneți în comentarii… Și încercați rețeta de astăzi numaidecât…