Aceasta prajitura este tipul acela de dulce ce vrei sa il faci mereu atunci cand ai timp liber. Se prepara foarte usor si are un strat crocant si o crema delicios de fina. Citeste reteta si te vei convinge ca trebuie sa o faci si tu.
Ingrediente pentru blatul crocant:
- 50 gr de zahar, 120 gr de unt, 1 ou
- 2 linguri de cacao, 1 esenta de vanilie, 80 gr de nuca de cocos macinata
- 60 gr de nuca sau alune macinate, 200 gr biscuiti de graham
Ingrediente necesare pentru crema:
- 2-3 linguri de lapte, 60 gr de unt
- 2 linguri de budinca instant
- 1 esenta de vanilie
- 250 gr de zahar pudra
Ingrediente necesare pentru glazura:
- 1 lingura de unt
- 120 gr de ciocolata (alba sau neagra)
Mod de preparare pentru blatul cu nuca:
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă
- Se topeste untul la cuptorul cu microunde sau pe baie de abur – se amesteca cu zaharul si cacaoa si mai apoi, treptat se pune oul batut – se amesteca continuu pana compozitia incepe sa se ingroase
- Se ia compozitia de pe foc si se pune esenta de vanilie, biscuitii macinati (dati prin robot sau pisati cu un facalet), nucile maruntite si nuca de cocos.
- Se pune toata compozitia intr-o tava de tort mai mica, tapetata cu hartie de copt – se pune la frigider pentru 45-60 de minute
Prepararea cremei de vanilie:
- Se bate untul (la temperature camerei) pana devine o crema fina – se adauga restul ingredientelor si se mixeaza – daca ti se pare ca este prea groasa crema, mai adauga putin lapte
- Se intinde crema de vanilie peste blatul cu nuca si se pune prajitura la frigider pentru 30-40 de minute
Glazura de ciocolata:
- Marunteste ciocolata si pune-o la cuptorul cu microunde sau pe baie de abur – se amesteca pana cand este topita complet
- Cand este gata glazura se intinde peste prajitura si se pune la frigider pentru macar jumatate de ora
Pofta buna!