Rețetă de salam de biscuiți clasică, așa cum îl făceau bunicii noștri
Ingrediente:
- 250 g biscuiți simpli
- 250 g zahăr
- 100 g unt
- 50 g cacao
- 75 g miez de nucă
- 120 ml lapte
- esență de rom
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții. Adăugăm stafidele hidratate, miezul de nucă și amestecăm bine.
2. Într-un vas, punem laptele la fiert. Adăugăm untul, pudra de cacao, zahărul, esența de rom și amestecăm bine până la omogenizare.
3. Turnăm siropul obținut peste amestecul de bicuiți. Mixăm bine și turnăm compoziția pe o folie de plastic. Decorăm cu pudră de cacao și formăm o ruladă, pe care o lăsăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă