Se cunosc destul de multe despre produsele de panificatie si dulciuri, europene. De exemplu, știm despre croissante franțuzești, pizza italiană, plăcinte englezești și alte tipuri de chifle. Cu toate acestea, merită să priviți produsele de patiserie ale altor țări și popoare. Este deosebit de interesant să coaceți diverse plăcinte și chifle în statele arabe.
Asa ca vreau să vă prezint aceasta prajitura minunata cu branza de vaci, prajitura care, are origini arabe – este incredibil de buna, pufoasa, moale, aerata si in acelasi timp cremoasa.
Ingrediente pentru aluat:
- ouă – 4 buc.;
- praf de copt – 1 plic;
- zahăr – 150 g;
- făină – 200 g;
- sare – un praf;
- lapte – 70 ml;
- ulei – 100 ml.
Ingrediente pentru umplutura:
- brânză de vaci – 250 g;
- zahăr – 3 linguri;
- amidon – 1 lingura
Prepararea prăjiturii:
Se toarnă sare și zahăr într-un castron cu 3 ouă, se bat până cand zaharul se dizolvă în compozitia de ouă – veti obtine o crema spumoasa. Turnați uleiul și laptele și continuați să amestecați până la omogenizare.
Cerneți făina și praful de copt în amestecul de ouă și amestecati într-un aluat gros. Ungeți o tavă de copt cu unt și tapetați-o cu hartie de copt. Puneți aluatul în formă și întindeți-l uniform pe suprafața acesteia.
Într-un castron separat, combinați brânza de vaci cu ou, amidonul și zahărul. Folosind un blender vertical, bate brânza de vaci cu ingredientele rămase până devine o compozitie cremoasă. Transferați crema într-o pungă de patiserie (poș).
Punem crema de branza pe deasupra aluatului pentru blat, in formă de plasă si coaceți prajitura la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
Înainte de a servi prajitura, puteți pudra cu zahăr pudră.
Vă recomandăm să adăugați puțină coajă de lămâie în aluat, astfel încât desertul să devină mai aromat și să aibă un gust mai bogat. Pofta buna!