Ruladă cu gem – Rețetă simplă, care merită să fie păstrată – Pentru a pregăti această ruladă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 250 ml lapte
- 2 linguri unt
- 100 g făină
- 40 g amidon
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3 linguri zahăr
- 1/2 linguriță sare
- 3 ouă
- gemul preferat
Mod de preparare:
- Într-un bol, adăugăm laptele și untul.
- Punem amestecul pe foc mic și fierbem până se topește untul.
- Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle cu zahăr până la omogenizare.
- Adăugăm făina cernută și amidonul la compoziția de ou.
- După ce s-a răcit, adăugăm treptat în lapte, amestecul de făina și ou. Mixăm până obținem un aluat moale și consistent.
- Întindem aluatul obținut, într-o foaie subțire. Se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace în cuptor la temperatura de 180 de grade timp de 15 minute.
- Scoatem aluatul din cuptor, îl tapetăm cu gemul preferat, formăm o ruladă și coacem încă 25 de minute.
- Se decorează cu zahăr pudră (opțional).
Să aveți poftă!
Încearcă și… Fursecuri cu gem gustoase, fragede și ușor de preparat
Năsturași cu dulceață – Merg de minune cu o cană de ceai fierbinte sau cu o cafea bună…
Ingrediente pentru 5 porții
- 130 g făină
- 110 g unt aflat la temperatura camerei
- 1 ou
- 50 g zahăr tos
- 1 fiolă esență de vanilie
- puțină sare
- 80 g amestec de nucă
- migdale
- 100 g dulceață de căpșuni/zmeură
Cum se prepară?
- Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.
- Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare (4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm încă un minut…
- Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.
- Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.
- Formăm bile cu diametrul de 3 cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.
- Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.
- Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.
Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți. Savurați cu drag!
Poftă bună!