Dacă căutați un desert rapid și ușor care va impresiona toți membrii familiei, această rețetă de prajiturele de ciocolată și cocos este tocmai pentru voi.
Ingrediente necesare:
- 200 ml lapte
- 125 g iaurt
- 100 ml ulei vegetal
- 3 linguri de zahăr granulat
- un vârf de sare
- 13 g drojdie proaspătă
- 2 linguri de pudră de cacao
- 465 g făină de grâu
- 180 g cocos
- 380 g lapte condensat îndulcit
- ciocolată și cocos pentru decor
Mod de preparare:
Începeți prin a turna laptele cald într-un castron, adăugați iaurtul, uleiul, zahărul și sarea. Apoi sfărâmați drojdia și amestecați cu un tel. Apoi, adăugați pudra de cacao în amestec, adăugați treptat făina și amestecați bine.
Frământați cu mâna. Turnați puțin ulei peste aluatul rezultat, frământați cu mâna, acoperiți cu folie și lăsați să crească de două ori în volum.
Eliberați aerul din aluat și transferați-l pe masa de lucru. Împărțiți-l în 15 părți, formați bile și așezați-le una lângă alta. Adăugați cocosul și laptele condensat în castron și amestecați cu o spatulă. Formați biluțe din amestecul de cocos și așezați-le pe o farfurie.
Întindeți aluatul cu mâinile, puneți o bilă de cocos în centru și înfășurați-o cu aluat. Așezați bilele într-un castron sau sub o folie alimentara.
Acoperiți castronul cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute. Coaceți desertul în cuptor timp de 20-25 de minute la 180°C. După coacere, decorați prajiturelele cu ciocolată, presărați cu cocos și serviți.
Poftă bună!