In lunile de primvara, imi pregatesc remediile pentru intarirea imunitatii. In fiecare an prepar o bautura din urzica, racoritoare si foarte sanatoasa.
Urzica are efect hemostatic, diuretic, coleretic, si. restaurativ. In plus normalizeaza metabolismul lipidic, favorizeaza regenerarea membranelor mucoase ale tractului gastrointestinal, creste numarul de celule rosii din sange, reduce glicemia si are efect vasoconstrictor.
Bautura vindecatoare de urzica
Pentru aceasta bautura este recomandat sa folosim urzici tinere pe care sa le recoltam chiar inainte de inflorire, deoarece in acel moment contin cea mai mare cantitate de nutrienti.
Avem nevoie de:
- 100-150 gr de urzica
- 3 linguri de zahar
Mod de preparare:
De asemenea, vom avea nevoie si de un borcan de 3 litri. Umplem 1/3 din borcan cu urzici. S-ar putea sa fie suficiente chiar 100 de grame de urzici. Adaugam 3 linguri de zahar.
De asemenea, putem macina urzica intre palme si apoi sa o punem in borcane. Daca facem asta, in loc de zahar, punem miere de albine.
Umplem borcanul cu apa fiarta si racita.
Punem borcanul intr-un loc cald si intunecat. Eu am acoperit borcanele cu servetele insa in momentul in care urzica a inceput sa fermenteze, lichidul a dat pe afara.
Prin urmare, a trebuit sa pui doua castroane sub borcane.
In aproximativ 6-8 ore, lichidul din borcan de urzici si miere ar trebui sa fermenteze. Totusi, este recomandat sa lasam urzica la fermentat timp de 3 zile.
Bautura este apoi filtrata si consumata. Se pastreaza la frigider. Daca nu iti place gustul acestei bauturi, poti adauga menta sau suc de lamaie. Va avea un gust mai placut.