Cartofii la cuptor sunt cina perfecta atunci cand ai musafiri sau cand vrei sa pregatesti ceva bun de mancare dar si rapid. Aceasta reteta este una care se prepara foarte usor, rapid si este foarte satioasa.
Mai jos veti gasi ingredientele complete pentru 5-6 portii iar pentru a o prepara si găti veti avea nevoie de aproximativ 60 de minute. Este o reteta pe care cu siguranta o sa o mai incercati si a doua oara, atat pentru acasa cat si pentru persoanele care va vor vizita.
Ingrediente necesare:
- 1 piept de pui
- 500 gr de cartofi
- Condimente, sare, piper
- 1 lingura de iaurt
- 100 gr de cascaval ras sau mozarella
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie cubulete si se condimenteaza cu sare, piper sau alte condimentre preferate + 1 lingura de iaurt (puteti folosi si sana) si se lasa la marinat 10-15 minute.
Intre timp, curatati cartofii si taiati-I cubulete. Condimentati-i si pe acestia si puneti jumatate din cantitatea de cartofi intr-o tava de yena.
Peste primul strat de cartofi se pune un strat de cascaval ras + puiul marinat. Peste pui se pun restul de cartofi si restul de cascaval ras.
Tava se da la cuptor pentru 40 de minute la 200 grade – trebuie sa acoperiti tava cu folie. Dupa 40 de minute, dati folia deoparte si mai coaceti 5 minute sa prinda o culoare frumoasa.
Puteti presara putin patrunjel sau marar tocat fin si va puteti bucura de o cina sanatoasa si gustoasa. Pofta buna!