publicitate

Luna trecuta am fost la ziua surorii mele. Aceasta ne-a servit cu un tort de biscuiti cu 3 creme diferite. I-am cerut imediat reteta deoarece tortul arata minunat si avea un gust delicios.

Ingrediente:

  • 1l lapte, 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 gr zahar, 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata cu lapte, 200 gr alune macinate
  • 200 gr nuca de cocos, 200 gr biscuiti macinati
  • 250 gr unt, biscuiti obisnuiti

Mod de preparare:

publicitate

Amesteca budinca cu 200 ml lapte. Laptele ramas pune-l la fiert impreuna cu zaharul. Cand fierbe, adauga budinca. Amesteca bine pana se ingroasa. Ia budinca de pe foc si las-o sa se raceasca.

Bate untul cu zaharul vanilat si adauga-l in budinca racita. Amesteca bine pana obtii o crema neteda. Imparte crema in 3 pati egale.

Topeste ciocolata si adaug-o in prima crema impreuna cu alunele macinate. In cea de-a doua crema adauga fulgi de nuca de cocos, iar in ultima crema adauga biscuiti macinati.

Pune un strat de biscuiti pe fundul unei tavi rotunde. Adauga umplutura de ciocolata cu alune si acoper-o cu un nou strat de biscuiti. Intinde deasupra crema cu biscuiti. Adauga din nou un strat de biscuiti obisnuiti si acopera-l cu umplutura de cocos.

La final, mai adauga un strat de biscuit. Daca doresti, poti decora tortul de biscuiti cu frisca. Bate 300 ml smantana dulce cu mixerul pana se intareste si obtii o frisca ferma. Decoreaza intregul tort cu frisca.

Pune tortul la frigider pentru cateva ore. Ar fi bine sa-l lasi la frigider o noapte intreaga. A doua zi il poti taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!

publicitate