Varza murata nu trebuie sa lipseasca din camara unei familii: este o garnitura foarte gustoasa dar si extrem de sanatoasa, care merge la orice mancare.
Multa lume renunta insa sa faca varza murata deoarece procesul este unul de lunga durata, de pana la o luna. Exista insa o modalitate prin care poti avea varza murata gata in 4 – 5 zile.
Pregatirile nu dureaza mai mult de 30 de minute; iata ce trebuie sa faci: ai nevoie de varza alba, o sfecla rosie, cativa catei de usturoi, piper negru, 1 ardei iute, sare (2 linguri la 1 litru de apa), si apa.
Iata etapele de preparare:
- Se taie varza si sfecla rosie in felii si se aseaza Intr-un borcan de sticla in straturi;
- Se curata usturoiul, ardeiul se spala si se taie rondele;
- Usturoiul, ardeiul iute si boabele de piper se pun peste varza, in borcan;
- Se face saramura: apa se pune la fiert impreuna cu sarea, se amesteca pana se dizolva;
- Saramura se pune fierbinte peste varza in borcan.
- Se acopera cu o farfurie si se lasa cateva zile.
- Varza va fi buna de consum dupa doar 4 – 5 zile.
Stiati ca, pe langa faptul ca este si gustoasa, varza murata este si extrem de sanatoasa?
Studiile au demonstrat faptul ca acest aliment are o multime de beneficii pentru organismul uman. Spre exemplu, consumul regulat de varza murata ajuta la protejarea inimii si la reglarea tensiunii, cei care au tensiunea mica fiind cei mai castigati.
Vrei sa slabesti sanatos si fara efort? Mananca varza murata! Te vei satura dintr-o cantitate relativ mica, iti va tine de foame si iti va scadea pofta de dulciuri, care sunt foarte toxice pentru organism.
De asemenea, daca mananci varza murata seara, cu 3 ore inainte de culcare, sistemul tau digestiv la lucra mult mai usor si, astfel, vei avea un somn extrem de odihnitor.
Pe langa acest lucru varza murata ajuta si la regenerarea tesuturilor si este un detoxifiant excelent: curata organismul de substantele nocive.