Dacă iubești combinația dintre aluatul fraged cu cacao și umplutura cremoasă de brânză dulce, acest desert este o alegere perfectă. Stafidele, vanilia și textura pufoasă a brânzei de vaci creează un gust tradițional, dar deosebit. Este ideal pentru o gustare dulce alături de familie sau pentru a impresiona invitații cu un desert ușor de realizat.
Tortul sendviș se remarcă prin aspectul său stratificat, unde aluatul crocant și umplutura cremoasă se completează perfect. Prepararea sa este simplă, iar rezultatul este spectaculos, atât vizual, cât și gustativ.
Ingrediente:
- 130 g de unt
- 4 ouă
- 1 pahar de zahăr
- 500 g de brânză de vaci
- 1 linguriță de praf de copt
- 2 plicuri de zahăr vanilinat sau 2 fiole de esență de vanilie
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță de amidon
- 1/2 pahar de stafide (puteți adăuga și alte fructe uscate, nuci, coajă de lămâie sau fructe confiate)
- 1,5 pahare de făina
Mod de preparare:
1. Pregătim aluatul. Se amestecă făina cernută cu praful de copt.
2. Se topește 100 g de unt și se lasă să se răcească ușor. Adăugați o treime de pahar de zahăr, 1 fiolă de esență de vanilie și se amestecă ingredientele.
3. Apoi adăugați o lingură de cacao, amestecați bine fără să formați cocolașe. În acest amestec, adăugați 1 ou și amestecați din nou.
4. Adăugați făină și frământați un aluat, ce nu se lipește de mâini.
5. Luați o treime din aluat și puneți-l în congelator. Așezați aluatul rămas într-un vas de copt de 20 cm x 20 cm sau 18 cm x 25 cm, tapetat cu unt. Răspândiți aluatul uniform pe toată suprafața tăvii.
6. Gătiți umplutura de brânză. Se topesc 30 gr de unt.
7. De la 3 ouă, separați gălbenușurile de albușuri. Brânza de vaci se amestecă bine cu o lingură. În cazul în care brânza este prea uscată, se trece printr-o sită. Adăugați zahărul rămas, 1 fiolă de esență de vanilie la brânza de vaci și amestecați bine.
8. Gălbenușurile de ou se amestecă bine cu o lingură. Se adaugă untul topit și răcit și amestecul de gălbenușuri.
9. Stafidele timp de câteva minute se înmoaie în apă, apoi se adaugă la masa de brânză. La fel trebuie să adăugați și 1 linguriță de amidon. Se amestecă bine toate ingredientele.
10. Bateți albușurile până la o consistență densă de bezea și adăugați-o în amestecul de brânză. Amestecați atent umplutura cu o lingură, apoi se toarnă în formă.
11. Scoateți aluatul din congelator și dați-l prin răzătoare, pe urmă îl adăugați în tavă.
12. Coaceți la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 50 de minute.
Poftă bună!