Căutați o rețetă pentru chiftele gustoase și suculente, pe care oricine să le poată face? Încercați această rețetă cu o compoziție ce contine si legume, datorită căreia veți obține o întreagă grămadă de chiftele dintr-un piept de pui!
Această rețetă este simplă, rapidă și extrem de gustoasa. Chiftele sunt suculente și gustoase, iar datorită compoziției de legume, sunt și mai sănătoase decât chiftelele tradiționale.
Ingrediente necesare:
- 1 piept de pui (450 g)
- 1 morcov (200 g)
- 1 cartof (160 g)
- 1 ceapă (100 g)
- 2 ouă
- 3 linguri de smântână
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de sare (după gust)
- 1/2 linguriță de boia
- frunze de pătrunjel
- 3 linguri de făină
- Ulei pentru prăjit
Preparare:
Tăiați pieptul de pui în bucăți mici. Curățați și radeți fin morcovul, cartofii și ceapa. Adăugați-le într-un castron. Adăugați și pieptul de pui taiat cubulete în castron.
Adăugați ouăle, smântâna, usturoiul zdrobit, sarea, boiaua și piperul negru. La final, adăugați frunzele de pătrunjel tocate.
Adăugați făina în amestec și amestecați bine.
Încălziți uleiul într-o tigaie și, folosind o lingură, formați mici chiftele și prăjiți-le pe ambele părți până devin aurii.
Serviți chiftelele gata cu cartofi fierți, orez sau salată. Sunt delicioase chiar si simple, atat reci cat si calde.
Această rețetă de chiftele gustoase și suculente cu o compozitie de pui si legume este ideală pentru o cină sau o cină rapidă și gustoasă. Chiftelele sunt apreciate de copii și adulți, iar datorită faptului ca au si legume sunt și mai sănătoase decât chiftelele clasice învelite în pesmet. Pofta buna!