1. Sos “Pui în smântână”
Ingrediente:
- 300 g file de pui
- 2 cepe
- 2 roșii
- 2 ardei
- smântână pentru gătit
- sare, ierburi
- unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem carnea de pui cubulețe. Procedăm la fel cu ceapa, usturoiul și ardeiul.
2. Într-o tigaie, topim o bucată de unt. Adăugăm carnea de pui, legumele și amestecăm foarte bine.
3. Adăugăm roșia tăiată cubulețe, acoperim cu un capac și gătim la foc mic 5 minute.
4. Adăugăm smântâna, condimentele și amestecăm bine.
2. “Bolognese”
Ingrediente:
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 400 g sos de roșii
- ulei de măsline
- sare, condimente
- cașcaval
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa și usturoiul mărunt.
2. Prăjim legumele într-o tigaie încinsă cu ulei.
3. Adăugăm carnea tocată și gătim 1-2 minute.
4. Adăugăn sosul de roșii și condimentele. Amestecăm bine, acoperim cu un capac și gătim la foc mic, 10 minute.
5. La final, adăugăm cașcaval dat prin răzătoare.
3. Sos cu smântână “Carbonara”
Ingrediente:
- 500 g bacon
- 4 căței de usturoi
- 4 linguri ulei
- 4 gălbenușuri
- 400 ml smântână pentru gătit
- sare, condimente
- unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem bacon-ul și usturoiul cubulețe.
2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim bacon-ul și usturoiul.
3. Luăm de pe foc, condimentăm, adăugăm smântâna, cașcavalul și amestecăm foarte bine.
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!