Dacă vrei să schimbi rețeta – Sarmale după o rețetă tradițională ungurească – Pentru a pregăti sărmăluțe după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne de porc
- 200 g orez
- 4 cepe
- untură
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper negru
- maghiran
- boia de ardei dulce
- 2 ouă
- 2 kg varză
- 400 g salam
- 800 g smântână
- făină
- 8 cotlete de porc
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm carnea de porc prin mașina de tocat.
2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa mărunt. Orezul îl punem la fiert într-un vas cu apă.
3. Când sunt gata, amestecăm ingredientele menționate mai sus.
Adăugăm condimentele, ouăle și amestecăm foarte bine.
4. Frunzele de varză le adăugăm într-un vas cu apă clototită. Le fierbem timp de 3-5 minute, pe urmă le așezăm pe un platou.
5. Aranjăm umplutură pe frunzele de varză și formăm sarmalele.
6. Tăiem o ceapă mărunt și o prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
7. Adăugăm câteva frunze de varză murată și amestecăm bine, pe urmă turnăm compoziția într-un vas adânc.
8. Pe deasupra, adăugăm sarmalele și bucățele de salam afumat.
9. Acoperim cu un capac și fierbem la foc moderat, timp de 50 de minute.
10. Într-un bol separat, amestecăm smântâna cu făină.
11. Acoperiți sarmalele cu un strat de smântână, apoi aranjați salamul afumat și cotletul de porc prăjit.
Citește și… 5 secrete pentru a face cele mai bune sărmăluțe
1. O problemă destul de mare, atunci când faceți sarmale, este arderea. Puteți să le ardeți foarte ușor. Pentru a nu avea această problemă, noi vă recomandăm să folosiți un vas din fontă, cu fundul gros.
De asemenea, capacul trebuie să fie bine pun, astfel încât să înăbușiți cât mai bine sarmalele.
2. Un alt secret este untul. Vă recomandăm să așezați câteva bucățele de unt pe sarmale, înainte de coacere.
3. Modalitatea de coacere este de asemenea foarte importantă. Pentru a obține un gust cât mai bogat, vă recomandăm să folosiți un pat de legume.
Puteți folosi orice legume doriți, trebuie doar să le tăiați mărunt și să le așezați pe fundul vasului.
Condimentați cu sare și piper, adăugați uleiul, smântâna iar la final, sarmalele. Puteți să mai adăugați slănină afumată sau șuncă, pentru a avea o garnitură cât mai gustoasă.
4. Puteți să adăugați vin sec, pentru fierbere.
5. Sarmalele făcute în frunză de vită de vie sunt recomandate să fiarbă în sos de smântână și usturoi.