Incurajez toate gospodinele sa incerce aceasta reteta de clatite cu ciuperci si sos dulce-acrisor. Clatitele sunt delicioase. Este suficient sa le gusti o singura data pentru a dori sa le mananci iar si iar.
Ingrediente pentru aluatul de clatite:
- 400 gr faina de grau
- 200 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 1 ou, sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 2 batoane branza topita
- 1 kg ciuperci, ceapa
- Sare, piper
- Ulei de floarea soarelui pentru prajit
In plus:
- 1 borcan sos dulce-acrisor
- 100 gr cascaval
Mod de preparare:
Cerne faina de grau intr-un bol. Adauga sarea, oul, laptele si apa minerala. Amesteca usor pentru a nu se forma cocoloase.Unge o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Cand se incinge, adauga aluat cat pentru o clatita. Prajeste clatita pe ambele parti. Procedeaza in acelasi mod pana termini tot aluatul.
Curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o intr-o tigaie cu ulei incins. Spala si toaca ciupercile, apoi adauga-le in tigaia cu ceapa.
Condimenteaza cu sare si piper. Adauga apoi branza topita si las-o sa se topeasca.Pune cate putin din umplutura obtinuta pe fiecare clatita.
Impatureste clatitele astfel incat sa formezi patratele.
Pune clatitele umplute intr-un vas termorezistent. Toarna peste ele sosul dulce acrisor.
La final, rade cascaval deasupra.
Coace clatitele umplute timp de aproximativ 10 minute la o temperatura de 180 grade. Timpul de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verifici clatitele pentru a nu se arde.
Cand clatitele sunt gata scoate-le din cuptor si serveste-le impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!