Dragi iubitori de dulciuri, astăzi am pentru voi o surpriză dulce și aromată – rețeta tortului „Bounty” de casă. Acest desert, adorat de mulți, combină perfect gustul intens de ciocolată cu dulceața si aroma nucii de cocos.
Tortul „Bounty” este ideal pentru orice ocazie, fie că este vorba de o sărbătoare specială sau pur și simplu doriți să vă răsfățați cu ceva dulce.
Pentru coacere am folosit o tava rotundă, cu pereti detasabili si cu un diametru de 19 cm.
Ingrediente pentru blat:
- Ouă – 5 buc
- Zahăr – 150 g
- Făină – 140 g
- Cacao – 20 g
- Praf de copt – 1 linguriță
- Ulei – 20 ml
Preparare:
Batem ouăle cu zahărul până devin o compozitie ușoară și pufoasă, apoi adăugăm uleiul, combinăm ingredientele uscate și le incorporăm în masa de ouă, cu atenție.
Reducem viteza mixerului la cea mai mică, adăugăm ingredientele uscate.
Coacem la 150° de sus în jos, în cuptorul preîncălzit.
După ce se răcește, tăiem în 3 părți.
Ingrediente pentru cremă:
- Smântână pentru frisca 33% – 400 ml
- Lapte – 300 ml
- Gălbenușuri – 4 buc
- Zahăr – 150 g
- Amidon de porumb – 45g
- Ciocolată albă – 150 g
- Crema de branza – 200 g
- Fulgi de cocos – 150 g
Într-un vas, combinăm gălbenușurile, zahărul și frecăm bine, apoi adăugăm amidonul, amestecăm bine din nou.
Turnăm laptele și smântâna. Gătim la foc mic până se îngroașă și apar primele bule.
Adăugăm imediat ciocolata, brânza moale și fulgii de cocos, amestecăm bine. Putem asambla tortul imediat, cât este încă cald.
Pentru insiropare:
- Apă clocotită – 150 ml
- Ciocolată – 30 g
Adăugăm ciocolata în apa fierbinte, amestecăm bine și lăsăm să se răcească.
După asamblare, punem la frigider pentru a se inmuia totul foarte bine.
Ingrediente pentru glazură:
- Ciocolată – 250 g
- Smântână 33% – 250 g
Topim ciocolata într-un mod convenabil.
Apoi adăugăm smântâna în ciocolata topită și amestecăm bine. Lăsăm să se odihnească 1 oră în frigider. După aceea, acoperim tortul bine răcit.
Decorăm după dorință și totul este gata. Pofta buna!