Delicioasele Chiftele din Cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca si aperitive alaturi de diverse dip-uri, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.
Ingrediente:
- 500 grame cartofi,
- 1 ou batut,
- 2 linguri amidon de porumb sau faina,
- 2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata,
- 1 legatura patrunel proaspat tocat,
- 1 legatura marar proaspat tocat,
- 3 catei de usturoi,
- 1/2 lingurita nucsoara macinata,
- sare, piper,
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.
Puneti cartofii rasi intr-un castron mare. Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
2. Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina). Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
3. Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime. Serviti chiftelele de cartofi calde.
Spor la gatit si pofta buna!