
publicitate
Biscuiți rapizi la tigaie – Rețetă simplă și delicioasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 160 g zahăr
- 6 linguri smântână
- 2 gălbenușuri
- 6 linguri ulei
- 600 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
Mod de preparare:
publicitate
- Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm zahărul și gălbenușurile. Amestecăm bine până la omogenizare.
- Treptat, adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine, adăugăm uleiul și frământăm până obținem un aluat moale și elastic.
- Întindem aluatul și formăm o ruladă. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem bucățele mici de aluat. Cu un ciocănel de bucătărie, formăm bicuiții.
- Așezăm biscuiții într-o tigaie încinsă cu ulei. Coacem la foc mic, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. (aproximativ 4 minute)
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!
Încearcă și… Biscuiți fragezi cu nuci
Rețeta din copilărie pe care o savurez cu poftă și acum – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 200 g unt
- 130 g zahăr pudră
- 350 g făină
- 1 ou
- 1/2 linguriță esență de vanilie
- sare
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 gălbenuș
- 70 miez de nucă
Mod de preparare:
- Într-un bol batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, vanilia, ouăle și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.
- Treptat, adăugăm făina cernută. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl lăsăm la frigider pentru 20 de minute.
- Întindem aluatul pregătit anterior într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme speciale, decupăm biscuiții. După ce am finalizat acest pas, decupăm centrul fiecarui biscuite. Tapetăm cu unt topit, iar pe deasupra adăugăm miezul de nucă.
- Arănjăm biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 12 minute.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
publicitate