publicitate

Biscuiți rapizi la tigaie – Rețetă simplă și delicioasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 160 g zahăr
  • 6 linguri smântână
  • 2 gălbenușuri
  • 6 linguri ulei
  • 600 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt

Mod de preparare:

publicitate
  1. Cu ajutorul unui mixer, batem smântâna. Adăugăm zahărul și gălbenușurile. Amestecăm bine până la omogenizare.
  2. Treptat, adăugăm făina și praful de copt. Amestecăm bine, adăugăm uleiul și frământăm până obținem un aluat moale și elastic.
  3. Întindem aluatul și formăm o ruladă. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem bucățele mici de aluat. Cu un ciocănel de bucătărie, formăm bicuiții.
  4. Așezăm biscuiții într-o tigaie încinsă cu ulei. Coacem la foc mic, pe ambele părți, până se rumenesc frumos. (aproximativ 4 minute)

Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Biscuiți fragezi cu nuci

Rețeta din copilărie pe care o savurez cu poftă și acum – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 200 g unt
  • 130 g zahăr pudră
  • 350 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • sare
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 gălbenuș
  • 70 miez de nucă

Mod de preparare:

  1. Într-un bol batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, vanilia, ouăle și praful de copt. Amestecăm bine până la omogenizare.
  2. Treptat, adăugăm făina cernută. Amestecăm până obținem un aluat moale și omogen, pe care îl lăsăm la frigider pentru 20 de minute.
  3. Întindem aluatul pregătit anterior într-o foaie subțire. Cu ajutorul unei forme speciale, decupăm biscuiții. După ce am finalizat acest pas, decupăm centrul fiecarui biscuite. Tapetăm cu unt topit, iar pe deasupra adăugăm miezul de nucă.
  4. Arănjăm biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 12 minute.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

publicitate