Gelatina este un aliment extraordinar ce contine 9 aminoacizi esentiali pentru a mentine sanatatea pielii si a unghiilor, a sistemului imunitar si a articulatiilor. Desigur, gelatina este adesea folosita si pentru prepararea prajiturilor sau a unor feluri de mancare.
Specialistii spun ca aceasta reteta este foarte buna pentru ameliorarea durerilor de spate, articulare sau de genunchi. Hai sa vedem cum trebuie sa faci pentru ca acesta sa fie eficient.
Reţetă cu gelatină pentru eliminarea durerilor
Ingrediente:
- 150 gr. pudră de gelatină comestibilă (cantitate suficientă pentru 30 de zile);
- un sfert de cană de apă rece
Metodă de preparare: Într-un sfert de cană de apă rece se adaugă 5 gr. de gelatină, se amestecă bine, iar remediul se lasă să stea până dimineaţa, la temperatura camerei (se prepară întotdeauna seara). În tot acest timp, gelatina va transforma apa într-un jeleu.
Administrare: Dimineaţa, după spălarea pe dinţi, se consumă amestecul, pe stomacul gol.
Dacă vă găsiţi în dificultatea de a-l consuma ca atare (gol), există posibilitatea de a-l amesteca cu miere sau cu iaurt natural (preferabil). Pacienţii care au testat acest remediu, inclusiv medici specialişti, se declară foarte mulţumit de eficienţa curei cu gelatină, mărturisind că după doar o săptămână de tratament, durerea le-a dispărut
Ce face ca gelatina să fie atât de benefică pentru articulaţii şi nu numai
Gelatina este o substanţă bogată în colagen, cu proprietăţi excelente asupra sănătăţii. Printre aminoacizii esenţiali regăsiţi în gelatină se numără prolina şi hidrosiprolinul, despre care se cunoaşte faptul că au un impact pozitiv asupra recuperării ţesutului conjunctiv. Studiile amănunţite au demonstrat că gelatina deţine capacitatea de a mări creşterea şi domeniul de aplicare al ţesutului conjunctiv, fapt foarte important în cazul articulaţiilor bolnave
Previne apariţia osteoporozei: Tratamentul cu gelatină menţine oasele şi articulaţiile sănătoase. Aminoacizii din compoziţie ajută la dezvoltarea şi menţinerea armonioasă a sistemului osos. Efectul antiinflamator ameliorează simptomelor specifice artrozei – durere şi înţepenire.
Întăreşte părul, unghiile şi dinţii: Bogată în keratină, gelatina ajută la regenerarea firului de păr, crescându-i rezistenţa. Alte beneficii în urma consumului de gelatină constau în menţinerea sănătăţii unghiilor, protejarea dinţilor împotriva plăcii dentare şi a cariilor.
Previne îmbătrânirea prematură: Concentraţia crescută de colagen din gelatină energizează dermul, prevenind apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură. Introducerea unei cantităţi mai mari de colagen în organism, prin alimentaţie, stimulează corpul să producă pe cont propriu o astfel de substanţă benefică.