Ingrediente:
- 800 g de dovlecei
- 200 ml lapte
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriță sare
- 2-3 căței de usturoi
- 2 ouă
- 400 g făină de grâu
- 2 linguri ulei
- 1/2 legătură mărar
Mod de preparare:
1. Spălați dovleceii pe urmă îi dați prin răzătoarea mică.
2. Cu ajutorul unui cuțit, taiați mărunt pătrunjelul.
3. Bateți ouăle cu sare. Adăugați laptele și făină de grâu. Se amestecă totul până când obținem o compoziție omogenă.
4. Amestecați aluatul cu dovleceii, pătrunjelul și uleiul de floarea soarelui.
5. Încălziți o tigaie cu ulei. Cu ajutorul unui polonic, turnați o cantitate mică de aluat și formați o clătită. Coaceți pe ambele părți timp de 10-12 minute.
6. Se amestecă smântână, usturoiul tocat, și mărarul. Serviți clătitele, tapetate cu acest sos.
Să aveți poftă!
Articol nou scris de Maria: Supa de legume cu care am slăbit 10 kilograme – rețetă